Bijgewerkt: 15 juli 2024

Kerstloop 2010 in Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: Cor de Horde
13-12-2010

De  Amstelveense sportverenigingen RODA '23 en AV Startbaan organiseren dit jaar voor de 17de keer een Kerstloop. Op tweede Kerstdag, zondag 26 december 2010 gaat deze wedstrijd van start op de Noorddammerweg ter hoogte van het RODA sportterrein in Amstelveen. Er is daar voldoende parkeergelegenheid en ruimte om te douchen en om te kleden.

kerstloop Amstelveen
(Bron AV Startbaan - 2010)

Kerstloop 2010 flyer


De inschrijving gebeurt in het clubgebouw, waar ook degenen, die per internet hebben vooringeschreven hun startnummer kunnen ophalen. Inschrijven kan al vanaf 9.30 uur ’s morgens. Een klein deel van de Noorddammerweg is tijdelijk voor het verkeer wordt afgesloten. De Kerstloop voert door het Amsterdamse Bos en volgt dus een autovrij parcours.

Er zijn drie afstanden uitgezet: een parcours van 2,5, 5 en 10 kilometer.  Alle deelnemers met uitzondering van de kinderen  starten tegelijk. De Kerstloop is bedoeld als een recreatief evenement met een sportieve inslag. In alle categorieën en leeftijdsgroepen zijn bekers en geldprijzen voor de snelste deelnemers te winnen. En daarnaast geeft het startnummer kans op prijzen in de  kerstloterij.

Om 11.00 uur lost burgemeester Jan van Zanen het startschot op  de Noorddammerweg. Vandaar gaan de lopers via de Schinkeldijk naar het Amsterdamse Bos. De finish van de Kerstloop ligt ook aan de Noorddammerweg bij het RODA-complex. Voor alle deelnemers ligt na afloop een fraaie medaille te wachten.

Net als voorgaande jaren zal ook de verzorging en begeleiding onderweg alsmede de tijdsregistratie optimaal zijn, bijvoorbeeld warme thee en fruit onderweg en bij de finish. De marathongroep van de AV Startbaan zorgt daar elk jaar voor. Een vrijwilligersploeg zal de finishtijden zo snel mogelijk verwerken, zodat de uitslagen nog dezelfde dag op internet te vinden zijn.

Wie niet in de rij wil staan om op zondagmorgen een startnummer te bemachtigen kan tot en met woensdag 23 december via de internetsite www.inschrijven.nl zichzelf al vast een plek in het deeelnemersveld verschaffen.

Meer informatie over de Kerstloop via internet: www.postomatrassen.nl/kerstloopamstelveen

www.av-startbaan.nl www.roda23.nl. Inschrijven via www.inschrijven.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.