Bijgewerkt: 25 mei 2024

Kerstloop 2008 in Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: Cor de Horde
28-12-2008

Het kerstfeest in Amstelveen is niet meer weg te denken zonder de gezellige kerstloop, die nu al weer voor de vijftiende keer georganiseerd wordt. De sportverenigingen RODA en AV Startbaan werken samen, om er een mooi recreatieve en vooral sportief evenement van te maken. En natuurlijk is de kerstsfeer ook weer volop aanwezig.

Kerstloop Amstelveen
(AV-Startbaan - 2008)

De flyer van de Kerstloop 2008


De kerstloop wordt op zondag 28 december 2008 gehouden. De start ligt als vanouds bij het sportcomplex van RODA aan de Noorddammerweg, terwijl het parcours weer praktisch geheel autovrij is. De route loopt door het Amsterdamse Bos en maakt gebruik van verharde paden. Er zijn drie routes uitgezet. Een lange route van 10 kilometer. Een middellange route van 5 kilometer. En voor de jongsten een kleine ronde van 2,5 kilometer. Dankzij de sponsors zijn er voor alle afstanden vele prijzen in de diverse categorieën. Geldprijzen, bekers, medailles en zelfs degenen, die wat minder snel zijn, kunnen een prijs winnen via het startnummer. Deelnemersgelden zijn 5 euro voor de route van 10 km, 3 euro voor 5 km en 2 euro voor de korte afstand van 2,5 km.

Een grote ploeg medewerkers van beide sportverenigingen staat zondag vanaf 9 uur klaar om de deelnemers te ontvangen en ze te begeleiden. Er is voldoende parkeergelegenheid bij het sportcomplex. Er is ook genoeg kleedgelegenheid en warme douches. Onderweg en bij de finish is er een uitstekende verzorging voor de deelnemers. De start van de kerstloop is om 11 uur.

Deelnemers kunnen zich vooraf inschrijven voor de kerstloop. Dat kan via internet: www.inschrijven.nl. Het voordeel is dat het startnummer dan op de dag zelf al klaarligt. En voor de uitslagen kunnen de deelnemers dezelfde zondag al terecht via www.uitslagen.nl.

Meer informatie op de sites van de verenigingen: www.roda23.nl en www.av-startbaan.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.