Bijgewerkt: 26 februari 2024

Kerstconcert van het Chapel Choir of the Royal Holloway in de Kruiskerk

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
13-12-2017

Zaterdagmiddag 23 december 2017 geeft een van de beste Engelse koren, het Chapel Choir of the Royal Holloway van de universiteit van Londen een Kerstconcert in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30A. Het concert begint om 15.30 uur. Vanaf 14.45 uur is de kerk open. Een toegangskaartje kost € 22,50 (jongeren tot 25 jaar € 15,-). Kaartjes zijn te koop bij boekhandel Venstra (Stadsplein) en online via de website van de kerk www.kruiskerk-amstelveen.nl. Ze kunnen, indien dan nog voorradig, ook voorafgaand aan het concert bij de kerk gekocht worden (graag met gepast geld betalen). Een pauzedrankje is bij de entreeprijs inbegrepen.

Uitgevoerd worden bekende en onbekende hymnen en carols,waarvan sommige al meer dan 1000 jaar geleden werden gezongen. Het zijn zowel originele composities van bijvoorbeeld Luca  Marenzio, Samuel Scheidt en Benjamin Britten als bewerkingen van geliefde traditionals. Het koor heeft zich gespecialiseerd in muziek uit de Renaissance en in hedendaagse composities vooral uit de Baltische landen. In dit concert worden ook enkele ontroerende carols uit de 19de eeuw uitgevoerd.Het koor werd opgericht ten tijde van de start van Royal Holloway in 1886 en was oorspronkelijk alleen bedoeld voor vrouwenstemmen. Het gemengd koor bestaat nu uit 24 koorgeleerden die rijkelijk gefinancierd worden door Banco Santander als onderdeel van de Santander Universities Scheme. Deze koorwetenschappers zorgen voor een drukke planning van wekelijkse diensten, concerten, internationale rondleidingen, opnames en uitzendingen. Daarnaast is Royal Holloway ook de enige universiteit die nog steeds een traditie van dagelijks gezongen ochtenddiensten heeft. Deze week maakt het koor een korte trip door Nederland. Het geeft in totaal vijf concerten, waarbij de Kruiskerk de enige plaats is in de regio Amsterdam, waar het koor te horen is. De dirigent is Rupert Gough, de organist is Liam Condon.

Het Koor van Royal Holloway wordt beschouwd als een van de beste gemengde collegiale koren in Groot-Brittannië. Hun opnames op het Hyperion label hebben toprecensies uit alle belangrijke muziekpublicaties aangetrokken. Ook thuis op het concertplatform geeft het koor ongeveer 50 concerten per jaar met een bijzonder specialisme in muziek uit de late renaissance en hedendaagse muziek, vooral uit de Baltische staten. Het koor profiteert ook van een uniek trainingsprogramma in samenwerking met The King's Singers - Royal Holloway's Ensemble in Residence.

Royal Holloway, Universiteit van Londen (RHUL), formeel opgericht als Royal Holloway and Bedford New College, is een openbare onderzoeksuniversiteit en een constituerende hogeschool van de federale Universiteit van Londen. Het heeft drie faculteiten, 20 academische afdelingen en c. 9.265 bachelor- en postuniversitaire studenten uit meer dan 100 landen.4] De campus ligt ten westen van Egham, Surrey, 31 km ten westen van Londen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.