Bijgewerkt: 25 juni 2024

Kerstconcert met Trio d'Affaire op buitenplaats Wester-Amstel

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Vrienden van Wester-Amstel
14-12-2012

Trio d'Affaire geeft op tweede Kerstdag, woensdag 26 december 2012 om 15.00 uur, voor de tweede keer het kerstconcert 'Midwintervuur' in de Buitenplaats Wester-Amstel. Het trio komt met een nieuwe selectie liederen die het midwintervuur zullen aanwakkeren.

Caroline Erkelens, zang en whistle, Anne Koene, harp, en Renate Jörg, accordeon, verzamelden winterse liederen, heidense geheimen en volkse verhalen. Sinds meer dan 10.000 jaar viert en vreest de mensheid de winterzonnewende. Trio d’Affaire heeft liederen uit alle windstreken van Europa verzameld over goden, het verdwijnen van de zon, de kracht van de maan, ons eigen midwinterfeest én het kerstverhaal.

affaire Amstelveen
(Bron Trio d'Affaire - 2012)

Trio d'Affaire


Keltische folk wisselen zij af met Catalaanse en Spaanse klassiekers of Bulgaarse volksmuziek. Caroline Erkelens won op haar elfde haar eerste songfestival. Gitaarspelend en dansend werd zij zangeres en reisde zij de wereld rond om zich te bekwamen bij diverse grootheden. Zij maakt en speelt muziektheater en geeft concerten.

Renate Jörg begon naar eigen zeggen als ‘klassieke pianomeid’, maar kreeg tijdens haar studie op een dag een accordeon op haar schoot. Ongeveer tegelijkertijd ontdekte ze de achterdeur van het theater: de artiesteningang. Sindsdien componeert en musiceert zij voor muziektheaterproducties.

Anne Koene speelt sinds haar zevende levensjaar harp. Op haar negentiende gaf ze tijdens haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Nieuw-Zeeland een concert. Op Mount Eden (Auckland) speelde ze met een Keltische band (in de hitte) Keltische midwintermuziek. Ruim 20 jaar later formeerde zij het trio, waarmee ze tweede kerstdag optreedt.

Woensdag 26 december 2012 15:00 uur. Buitenplaats Wester-Amstel Amsteldijk-Noord 55. 1183 TE Amstelveen. Entree  € 11,  donateurs € 8,  kinderen t/m 12 jaar gratis

Reserveren: muziek@wester-amstel.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.