Bijgewerkt: 20 juli 2024

Kerstconcert 'Midwintervuur' op Wester-Amstel

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Vrienden van Wester-Amstel
16-12-2011

Trio d'Affaire treedt maandag 26 december 2011 met hun programma 'Midwintervuur' op in de Buitenplaats Wester-Amstel. Caroline Erkelens; zang, whistle, Anne Koene; harp en Renate Jörg; accordeon, zijn drie muzikale raspaarden die hun sporen reeds verdiend hebben in concertzaal en theater.

trio d affaire Amstelveen
(Foto Trio d'Affaire - 2011)

Trio d'Affaire


Zij verzamelden winterse liederen, heidense geheimen en volkse verhalen, die zij u laten horen in het programma Midwintervuur.  Sinds meer dan 10.000 jaar viert en vreest de mensheid de winterzonnewende. Trio d’Affaire heeft liederen verzameld uit alle windstreken van Europa, die vertellen over goden, het verdwijnen van de zon, de kracht van de maan en natuurlijk ook over ons eigen midwinterfeest en het kerstverhaal. Keltische folk wisselen ze af met Catalaanse en Spaanse klassiekers of Bulgaarse volksmuziek.

Trio d’Affaire:

Caroline Erkelens won op haar 11de haar eerste songfestival. Gitaarspelend en dansend werd zij zangeres, en reisde de wereld rond om zich te bekwamen bij diverse grootheden. Zij maakt en speelt muziektheater, en geeft concerten.

Renate Jörg begon als “klassieke pianomeid” en kreeg tijdens haar studie op een dag een accordeon op haar schoot. Ongeveer tegelijkertijd ontdekte ze de achterdeur van het theater (de artiesteningang) en componeert en musiceert sindsdien voor muziektheaterproducties. Anne Koene speelt sinds haar 7e harp.

Op haar 19e, gaf ze tijdens haar studie aan het Koninklijk conservatorium, in Nieuw zeeland een concert. Dit was op Mount Eden (Auckland) waar ze in de hitte midden in de winter Keltische midwintermuziek speelde met een Keltische band. Dit was voor haar een reden om nu ruim 20 jaar later dit trio te vormen en een vurige wens te laten opbloeien.

Meer informatie op de website www.wester-amstel.nl Maandag 26 december 2011; Tweede Kerstdag, Aanvang 15:00 uur  Entree € 11, donateurs € 8 Buitenplaats Wester-Amstel Amsteldijk-Noord 55 1183 TE AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.