Bijgewerkt: 28 maart 2024

Kerstavond 2018 bij het Apostolisch Genootschap Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Apostolisch Genootschap Amstelveen
04-12-2018

Bij de religieus-humanisten van het Apostolisch Genootschap heeft Kerstavond een eigen gezicht. De kerstwijding heet dit jaar 'De kracht van het verhaal'. Want de boodschap van het kerstverhaal is nog altijd actueel. In een sfeervol uur met vertellers, muziek en zang wordt het oude verhaal in de woorden van nu gegoten. En denk je als toehoorder ook na over de kracht van je eigen verhaal. Iedereen is van harte welkom. Wie er graag bij wil zijn kan zo binnenlopen op 24 december 2018 aan de Graaf Aelbrechtlaan 138, aanvang 20.00 uur.



Het Apostolisch Genootschap biedt ontmoetingsplaatsen op religieus-humanistische grondslag voor mensen die bewust met zingeving bezig willen zijn. De leden inspireren elkaar om eigen antwoorden op levensvragen te vinden. Ze geloven dat mensen in essentie met elkaar verbonden zijn. Dat spoort apostolischen aan zorgvuldig om te gaan met elkaar en de wereld. De organisatie telt in Nederland ongeveer 15.000 leden verspreid over 69 gemeenschappen. Zie ook www.apgen.nl

Het Apostolisch Genootschap is een vrijzinnige religieus-humanistische beweging, opgericht in Nederland in 1951. De religieuze basis van dit genootschap is het gevoel van 'verbondenheid met het geheel van schepping', 'het al'. Het humanistische komt tot uiting in de opvatting dat de mens mogelijkheden heeft om zich te ontplooien en daarvoor een eigen verantwoordelijkheid heeft. Mensen hebben in de visie van het genootschap zelf de mogelijkheid om waarden als liefde, barmhartigheid, compassie en gelijkwaardigheid in de praktijk te brengen. Het Apostolisch Genootschap telt in Nederland ongeveer 15.000 actieve leden, verspreid over ruim 70 gemeenschappen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.