Bijgewerkt: 5 maart 2024

Kerst sing-in en adventscantate 2017 in Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
06-12-2017

Op zondag 17 december 2017 vanaf 14.30 uur wordt traditiegetrouw gezongen van advent naar kerst, tijdens de Kerst Sing-in in de Paaskerk Amstelveen, Augustinuspark 1. Medewerking wordt verleend door het koor Anthem, Dirk Out (orgel), Peter van Dongen (piano), Fetsje Bijma (fluit) onder muzikale leiding van Leo Kramer.  Ds. Werner Pieterse draagt enkele kerstgedichten voor. Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren en mee te zingen met koor en solisten. In de pauze is er glühwein.

De kerk is open vanaf 14.00 uur en de toegang is gratis. Vrijwillige bijdrage na afloop van de Sing-In. Kijk voor meer informatie www.paaskerk-amstelveen.nl. Paaskerk – Augustinuspark 1 – zondag 17 december 2017 van 14.30 – 16.00 uur

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2017)

Gottfried August Homilius (1714 - 1785) in 1782. Hij was een Duitse componist, cantor en organist. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste kerkcomponisten van de generatie na Bach en was de belangrijkste vertegenwoordiger van de empfindsamer-stijl: gevoelige stijl (Duits: empfindsamer Stil), empfindsam-stijl, of tedere stijl is een stijl van muzikale compositie en poëzie, ontwikkeld in het 18de-eeuwse Duitsland, bedoeld om 'ware en natuurlijke' gevoelens tot uitdrukking te brengen en met plotselinge stemmingscontrasten. Het is ontwikkeld in tegenstelling tot de barokke Affektenlehre, een theorie in de esthetiek van schilderkunst, muziek en theater, veel gebruikt in de barokke tijd (1600-1750)


Adventscantate in de Kruiskerk Amstelveen

Zondag 17 december 2017 wordt er 's middags om 17.00 uur een Muzikale Vesper gehouden in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a. Tijdens de vesper wordt de cantate 'Auf, auf, ihr Herzen seid bereit' uitgevoerd van de Duitse componist Gottfried August Homilius. Vanaf 16.30 uur is iedereen van harte welkom. Om 16.40 uur geeft Henk Trommel een korte toelichting op enige muzikale aspecten van de cantate. De toegang is vrij, na afloop is er een deurcollecte. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl

De cantate is door Homilius geschreven voor advent, de periode waarin de kerk zich voorbereidt op de komst van de Christus. Het verlangen naar een wereld, waar het goed zal worden voor iedereen, wordt er muzikaal in verwoord. De koordelen worden gezongen door De Vesperscantorij, solistische medewerking verlenen de bas Robert Hoving en twee sopranen uit het koor, Paula Rose en Machteld Siegmann. Een barokorkest werkt mee, organist is Peter Ouwerkerk en de muzikale leiding is in handen van dirigent Henk Trommel. Liturg is ds. Jaap Doolaard uit Zeist.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.