Bijgewerkt: 30 november 2021

Kersenbloesem Festival 2017 in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
28-03-2017

Dit jaar vinden de festiviteiten rond de kersenbloesem plaats op zaterdag 8 april 2017 van 15.00 uur-17.00 uur. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn. Het Kersenbloempark is op deze dag minder toegankelijk en drukker dan op andere dagen. Het park kan maximaal 1800 personen tegelijkertijd aan in verband met de veiligheid van de bezoekers. Wanneer u speciaal op 8 april komt voor de festiviteiten, kan het zo zijn, dat het terrein vol is en u helaas (tijdelijk) geen toegang krijgt tot het terrein vanwege de veiligheid. Houd u daar rekening mee.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

De kersenbloesem zijn de bloemen van verschillende bomensoorten van Prunus, met name de Japanse kers, Prunus serrulata, die ook Sakura genoemd in het Japans (桜 of 櫻; さ く ら)


Burgemeester Mirjam van ’t Veld: 'Dat het gaat gebeuren weten we zeker! Maar wanneer, is altijd de grote vraag. Het uitkomen van de kersenbloesem verrast ons ieder jaar opnieuw. Ik hoop, dat u ook dit jaar gedurende de bloeiperiode een bezoek brengt aan het prachtige Kersenbloesempark. Het park is vrij toegankelijk. Uiteraard bent u van harte welkom op 8 april 2017 tijdens de festiviteiten om kennis te maken met de Japanse cultuur. De Japanse gemeenschap geeft op cultureel gebied smaak aan Amstelveen. Ik ben er bijzonder trots op, dat zo veel culturen naast elkaar leven in Amstelveen. En dat de openheid er is om elkaars cultuur te leren kennen.Niet alleen op 8 april, maar ook op andere dagen is het park prachtig en kunt u net zo genieten en is het een stuk rustiger. Neem dan gerust een kleedje mee om te picknicken onder de prachtige bomen.'
Lees ook Cherry Blossom Festival 2017  en de locatie.(pdf)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS