Bijgewerkt: 21 juni 2024

Keramiek uit Zuid-Afrika in bibliotheek

Nieuws -> Cultuur

Bron: SICA
12-10-2005

In de Centrale vestiging Bibliotheek Amstelveen aan het Stadsplein is van 17 oktober tot en met 20 november de keramiektentoonstellig “Dig This! te zien.

Schrijfster en filosofe Ariëlle Kornmehl, die onlangs is teruggekeerd van een verblijf van een paar jaar in Zuid-Afrika zal de tentoonstelling officieel openen. Tevens presenteert zij dan haar nieuwste boek De Vlindermaand.

De heer Jan Slop van Stichting Steun Uitenhage, die veelvuldig naar Uitenhage is geweest om projecten te begeleiden zal iets vertellen over zijn werk en ervaringen in Zuid-Afrika.


Dig This
(SICA - 2005)

De flyer van Dig This!"DIG THIS!" is een keramiektentoonstelling uit de collectie van het Nelson Mandela Art Museum in Port Elisabeth. Het omvat werk van een tiental kunstenaars uit de gemeente Uitenhage, waarmee Amstelveen via de Stichting Steun Uitenhage al 10 jaar contact heeft.

De expositie is een afspiegeling van de nieuwe veelkleurige culturen van het hedendaagse Zuid-Afrika. Veel stukken hebben een unieke historische waarde en zullen een permanente plaats krijgen in het Red Location Museum in Port Elisabeth, een nieuw museum in de oudste krottenwijk van de havenstad. De collectie van dit museum is grotendeels gewijd aan de bevrijdingsstrijd gedurende de apartheidsjaren.

De tentoonstelling was eerder te zien op het jaarlijkse Grahamstown Arts Festival in de Oostkaap van Zuid-Afrika en reist nu door Nederland. Na Alkmaar en Oostzaan is binnenkort Amstelveen aan de beurt.

De tentoonstelling is georganiseerd samen met SICA (Stichting Internationale Contacten Amstelveen) die namens de inwoners van Amstelveen de contacten onderhoudt met de partnergemeentes in het buitenland. Naast Uitenhage zijn dat Óbuda-Békásmegyer (Hongarije), Berlin Tempelhof-Schöneberg (Duitsland), Villa El Salvador (Peru) en Woking (Verenigd Koninkrijk).

Kaartjes voor de opening zijn bij de bibliotheek verkrijgbaar voor € 7,50. Pashouders hebben gratis toegang.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.