Bijgewerkt: 8 augustus 2022

Kennismaking met de nieuwe bestuursvoorzitter van het Cobra Museum

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen/Cobra Museum
24-07-2022

Op 1 september 2022 zullen drie nieuwe bestuursleden, drie huidige bestuursleden in het bestuur van het Cobra Museum voor Moderne Kunst aflossen. Op 15 juni 2022 trad Jan Deiters af. Hij heeft jarenlang heel veel energie, advies en toegang tot zijn netwerk gegeven met name op het gebied van fondsenwerving, vrijwilligers en educatie. Op 1 september zullen de huidige voorzitter Hugo Siblesz en Tati Vereecken-Suwarganda aftreden.

Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen meldde op Twitter op 13 juli 2022, dat hij is met Herbert Raat (VVD) wethouder Kunst en Cultuur kennis gemaakt met Jerry Straub, de nieuwe bestuursvoorzitter van het Cobra Museum.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Vlnr.: scheidend voorzitter Hugo Siblesz, Aljoscha Wassenaar, beleidsadviseur Kunst en Cultuur, Jerry Straub, Herbert Raat (VVD) wethouder en Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen in het raadhuis van Amstelveen op 13 juli 2022


Jerry Straub is de opvolger van scheidend voorzitter Hugo Siblesz. Poppens: 'Zeer prettig gesprek. Hugo, bedankt voor alles wat je voor het Cobra hebt gedaan.' Jerry Straub (1960) is Arbeids- en Organisatiepycholoog. Vanuit toezichthoudende-, directie-, en (interim)managementfuncties in zowel de private als (semi)publieke sector, initieerde hij en gaf leiding aan strategische veranderingstrajecten. Hij is op dit moment voorzitter van het bestuur van het Rode Kruis Amsterdam-Amstelland en lid van de raad van toezicht Amsterdamse Jeugd en Theaterschool.

Van 2006 tot 2010 was hij gemeenteraadslid voor de PvdA in Amsterdam. Hij heeft een rijke kennis van en ervaring met het houden van toezicht, het bedrijfsleven en politiek-bestuurlijke- en maatschappelijke organisaties en heeft in grote mate bijgedragen aan de bewustwording rondom diversiteit en inclusie in Nederland. Hij heeft sterke banden met de gemeente Amstelveen, waar hij eerder woonde, op school zat (Joost van den Vondel en Casimir Lyceum), zijn beide kinderen zijn geboren en waar zijn moeder nu ruim vijftig jaar woont. Hij en zijn vrouw (Margit Lieuw Kie Song) wonen op de grens met de stad in Buitenveldert.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.