Bijgewerkt: 19 mei 2024

Kennismaken met bridge op TV en oefenen in Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: GoBridge Amstelveen
07-11-2013

Nu bridge leren in Amstelveen: dat was nog nooit zo gemakkelijk! Vanaf woensdag 20 november 2013 (14.40 uur) start Omroep MAX op Nederland 2 met een TV-serie  “Iedereen kan Bridgen”. Een unieke kans om in 12 wekelijkse uitzendingen van telkens 12 minuten kennis te maken met bridge. Iedereen kan meedoen zonder zich aan te melden.

De cursus wordt gepresenteerd door Berry Westra en de afleveringen kunnen na de uitzending op de website van Omroep Max op elk gewenst tijdstip nogmaals bekeken worden.

bridge Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

Bridge toernooi in het Congrescentrum Amstelveen in 2008


Om de geïnteresseerden in Amstelveen te helpen bij het volgen van deze TV-serie hebben de acht bridgeclubs, die in het Go-centrum actief zijn, de handen ineengeslagen. In de periode van de TV-uitzendingen worden wekelijks onder de naam Go bridge kennismakings- en oefenbijeenkomsten gehouden. Een mooie ontmoetingsplaats voor hen die willen gaan bridgen.

Een paar dagen na de eerste TV-uitzending wordt een gratis kennismakingsbijeenkomst georganiseerd op zaterdag 23 november 2013 van 10.00-12.00 uur. Afhankelijk van het aantal belangstellenden worden dan de oefendagen en tijden voor het vervolg vastgesteld.

Wie zich wil aanmelden voor deze kennisbijeenkomst kan dat tot uiterlijk 22 november 2013 doen bij Ria Disseldorp via gobridgeamstelveen@hotmail.com  of per telefoon 643 63 81. De kennismaking- en oefenbijeenkomsten worden gehouden in het Go Centrum (vlakbij de Kingsalmarkt) Schokland 14,1181 HV  Amstelveen.

De in Go Bridge samenwerkende bridgeclubs van het Go Centrum zijn: Aemestelle, Amstelbridge, BC 90. Biesbosch, Brios, JBC, Minerva en Pegasus-Amstelland . Voor wie het nog niet weet: bridge houdt de geest lenig. Meedoen dus!

Bridge?

Bridge is een kaartspel, een denksport. In wedstrijdbridge (Engels: Duplicate bridge, of Contract bridge) is bewust gestreefd naar het zo veel mogelijk uitschakelen van de factor 'geluk' als uitkomstbepalend. Het spel vereist concentratie, geheugen en logisch denken en goede samenwerking tussen de partners. Het spel wordt gespeeld door vier personen met 52 kaarten. Duplicate bridge is de meest gebruikte variant, dat in bridgeclubs en tijdens toernooien wordt gespeeld.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.