Bijgewerkt: 18 mei 2024

Karatedo Yokoso opnieuw ongekend goed

Nieuws -> Sport

Bron: Georgina Engelhardt
11-11-2013

Afgelopen zaterdag 9 november 2013 werd het eerste Rings Budo Gala in Amstelveen gehouden. 11 teams van 11 verschillende vechtkunsten uit de Budowereld zetten een demonstratie neer in de Emergohal: Jiu-jitsu, Karate, ITF Taekwondo, Wushu, Fudoshin Ryu, Kempo, Nunchaku, WTF Taekwondo,  Yoseikan Budo, Aikido en Pencak Silat.

In 6 minuten moest ieder team zijn kundigheid van jarenlange training laten zien en 6 koppige jury met gerenommeerde namen uit de vechtsportwereld: Kenneth Leeuwin, Remy Bonjaski, Karel Gietelink, Marcel Smidt, Wout Kist en Thom Harinck, moest een oordeel vellen op basis van de amusementswaarde en de vechtkundige waarde.

Karate Amstelveen
(Bron Karatedo Yokoso - 2013)

Het team van Karatedo Yokoso uit Amstelveen op het podium na de prijsuitreiking in de Emergohal


De spanning en de sfeer zaten er goed in, de Emergohal was helemaal gevuld met vele budosport liefhebbers uit heel Nederland. Een vol programma met de sfeer van een spetterende show. Tussen de demo’s door werden er tevens twee 4-mans wedstrijden gespeeld, K1 in de ring en Pointfighting op de tatami (wedstrijdmat).

Zo kon iedereen genieten en/of kennismaken met de diversiteit van vechtsporten die de Budowereld te bieden heeft. Het 4-mans toernooi van Pointfighting werd gewonnen door Carvin Burke, topvechter van Karatedo Yokoso.

En wat een team-overwinning, na een spannende en flitsende avond met veel bewondering voor alle 11 demoteams, werd Karatedo Yokoso uit Amstelveen als winnaar door de jury uitgeroepen. Het trotse team - bestaande uit de Broers Alex en John Engelhardt, Myrthe Rooijendijk, Ernesto Burke, Nawid Hafizi, Gino Engelhardt, Masoud Asil, Zoë Engelhardt en Soryaja Wahjudi – was zeer verrast en trots op deze overwinning. Het was een onvergetelijke avond! De jarenlange en harde trainingen bij Karatedo Yokoso zijn beloond!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.