Bijgewerkt: 15 mei 2021

Kappers, schoonheidsspecialisten, nagelstylisten, massagesalons mogen weer opstarten

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
27-02-2021

Bijna alle contactberoepen worden vanaf woensdag 3 maart 2021 weer toegestaan. Kappers, schoonheidsspecialisten, nagelstylisten, massagesalons mogen dan weer opstarten. Ook winkels kunnen op afspraak weer open. De verruiming komt bovenop de afhaalmogelijkheid in winkels. Amstelveen heeft ruime openingstijden voor winkels en contactberoepen.

Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken: 'Heel goed dat er weer wat mag voor winkels en contactberoepen. Uit gesprekken met ondernemers en brancheorganisaties weet ik dat het water hen aan de lippen staat. Denk voor al aan de Amstelveense ondernemers. Dus shop lokaal, nu het weer kan.'

Winkelen op afspraak. Vanaf 3 maart 2021 mogen winkels op afspraak klanten ontvangen. Per verdieping mogen maximaal twee klanten tegelijk zijn. Klanten moeten minimaal tien minuten in de winkel zijn en maximaal zes per uur. Om te voorkomen dat ze elkaar te snel afwisselen en met elkaar in contact komen. Daarnaast moeten zij zich vier uur voor een bezoek aanmelden. Blijf thuis als u klachten heeft. Winkeliers en klanten moeten een mondkapje dragen en anderhalve meter afstand houden.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2018)

Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken


Kappers, masseurs en rijinstructeurs weer van start. Vanaf 3 maart 2021 mogen de meeste contactberoepen weer starten. Het gaat om beroepen zoals kapper en masseur. Er gelden regels voor een afspraak: Klanten van contactberoepen moeten vooraf reserveren en medewerkers moeten controleren op coronaklachten; blijf thuis als u klachten heeft; houd een mondkapje op en houd 1,5 meter afstand waar dat kan. Ook rijinstructeurs mogen beginnen met werken. Daardoor zijn er vanaf 3 maart 2021 weer rijlessen en praktijkexamens mogelijk. Sekswerkers mogen nog niet starten.

Openingstijden. Behalve de landelijke maatregelen ten aanzien van de avondklok (21.00 uur binnen zijn) tot in elk geval 15 maart 2021 zijn de openingstijden vrij, behalve als men naast de uitoefening van het beroep op de locatie ook artikelen verkoopt. Dan valt men onder de winkelsluitingsverordening Amstelveen. Amstelveen kent ruime openingstijden. Men mag van 6.00 tot 22.00 uur open (tot 15 maart 2021 avondklok). Dat geeft lucht om achterstanden bij de bijvoorbeeld de kappers weer in te lopen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.