Bijgewerkt: 20 mei 2024

Kampioenschap is heel dichtbij voor KVA

Nieuws -> Sport

Bron: Jorrit de Haas
06-02-2012

Korfbal- Zondag 5 februari 2012 stond in de Eerste Klasse E een absolute kraker op het programma. In de Nieuwe Bankrashal nam KVA het als koploper op tegen runner-up Sporting Delta uit Dordrecht.

Een schitterend affiche natuurlijk, waar ook de nodige toeschouwers op af waren gekomen. De sporthal hing vol met spandoeken, en aan gastoeters was zondagmiddag geen gebrek. Helaas kon Sporting Delta geen supportersbus vol krijgen voor dit duel, anders was de sfeer misschien nog beter.

Sporting Delta-coach Daniel Beekmans had van te voren al in een radio interview te kennen gegeven KVA graag te willen verslaan om zo kans te behouden op promotie naar de Overgangsklasse. Hij benadrukte nog maar eens dat zijn ploeg op het veld ruim had gewonnen van KVA, maar vergat echter te melden dat zijn eigen ploeg in de zaal thuis verloor van KVA.

kva Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

KVA speel in de Nieuwe-Bankrashal


Voorafgaand aan dit duel hadden beide ploegen dus al een keer van elkaar gewonnen, en dat zou inhouden dat er een gelijkopgaande wedstrijd verwacht kon worden. Het waren echter de bezoekers uit Dordrecht die in de beginfase van de wedstrijd het spel domineerde. De score werd door hen geopend, waarna KVA even later weer gelijk trok. Na de 1-2 voor Sporting Delta miste KVA-speler Patrick de Jong een strafworp, waarna Sporting Delta op 1-3 kwam.

In de daaropvolgende fase liep Sporting Delta langzamerhand verder weg van KVA. Via 3-5 kwamen de gasten zelfs op een 3-7 voorsprong te staan. Al vroeg een redelijk grote achterstand dus voor de ploeg van coach Frits Haan. Gelukkig was KVA niet uit het veld geslagen, en vocht het zich terug tot 5-7, waarna het met een achterstand van 8-9 de kleedkamers op kon zoeken.

Na de pauze was het opnieuw Sporting Delta dat als eerste de korf wist te vinden en zo weer op twee punten afstand van KVA kwam. Na deze goal kantelde de wedstrijd in feite in het voordeel van KVA. De tweede helft was alle inspiratie weg bij de bezoekers, en kreeg KVA het op de heupen. Een 8-10 achterstand werd omgebogen in een 13-10 voorsprong en ineens liep Sporting Delta achter de feiten aan.

KVA hield lang balbezit en speelde met de dames in de rebound. Dit om de lange heren van Sporting Delta bij de korf weg te houden. Deze wisten hier geen raad mee, en KVA begon makkelijkr te scoren. Met nog 7 minuten op de klok stond KVA zomaar voor met 16-11, en was de wedstrijd in feite gespeeld. Bij Sporting Delta kwamen de irritaties naar boven en begon men nog even ruw te spelen.

In deze slotminuten scoorden beide teams nog een doelpunt, waardoor de eindstand werd bepaald op 17-12 in het voordeel van KVA. Een geweldige overwinning op een sterke tegenstander en concurrent. Met nog drie wedstrijden te gaan staat KVA vier punten voor op zowel Sporting Delta als ZKV, en lijkt het kampioenschap ineens wel heel dichtbij!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.