Bijgewerkt: 25 mei 2024

Kaarsenzakkenverkoop SamenLoop voor Hoop gestart

Nieuws -> Sport

Bron: AV Sportbaan
05-04-2011

Gedenk een dierbare die getroffen is door kanker

Op 28 en 29 mei 2011 vindt de SamenLoop voor Hoop plaats. Deze 24-uurs wandelestafette is een initiatief van KWF Kankerbestrijding om zo (ex) kankerpatiënten te steunen en om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Hierdoor kunnen in de toekomst hopelijk nog meer levens gered worden en verbeteren de perspectieven van ex-kankerpatiënten.

SamenLoop Amstelveen
(Bron AV Startbaan - 2011)

Het logo van SamenLoop voor Hoop


Onderdeel van de SamenLoop voor Hoop is de kaarsenceremonie die op 28 mei rond 23.00 uur plaatsvindt. Dan worden vele honderden kaarsen, gehuld in versierde papieren zakken, aangestoken. Deze ceremonie  is een van de meest indrukwekkende momenten van de SamenLoop voor hoop.

Iedereen die een dierbare die getroffen is door kanker wil herdenken, kan van te voren een Kaars van Hoop schenken. Deze kaars gaat in een in een met zand gevulde papieren zak, voorzien van uw persoonlijke boodschap.

Veel mensen  schrijven alleen de naam van de dierbare op de zak, anderen willen er een persoonlijke boodschap of foto aan toevoegen. Bij het licht van al deze Kaarsen van Hoop herdenken wij samen onze dierbaren. Gedurende de nacht zijn de wandelende deelnemers omringd door een zee van licht van deze bijzondere kaarsen.

Wie een Kaars van Hoop wil schenken, maakt minimaal 5 euro per kaars over naar: SamenLoop voor Hoop Amstelveen, rek. nr. 14.81.87.048 o.v.v.’ Kaars van Hoop’ en uw naam. Wilt u dat de kaarsenzak voorzien wordt van uw persoonlijke boodschap, mail dan uw tekst naar: info@samenloopvoorhoopamstelveen.nl en vermeld bij het onderwerp ‘Kaars van Hoop’ en uw naam. Ook giften zijn op bovenstaand rekeningnummer van harte welkom.

Meer informatie vindt u op www.samenloopvoorhoop.nl/amstelveen . Ook kunt u zich via de site nog opgeven als deelnemer van de SamenLoop voor Hoop. Amstelveen, sta op tegen Kanker! Leef mee, loop mee!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.