Bijgewerkt: 18 mei 2024

KVA 1 is kampioen in de Overgangsklasse A!

Nieuws -> Sport

Bron: KVA
05-03-2013

Korfbal - In een bomvolle Nieuwe Bankrashal in Amstelveen heeft Korfbal Vereniging Amstelveen (KVA) 1 op zondag 3 maart 2013 het kampioenschap in de Overgangsklasse A binnengehaald. Hoewel één punt tegen BEP 1 genoeg was om kampioen te worden, werd er met maar liefst 33-17 gewonnen.

KVA 1 is dankzij deze overwinning door geen een ploeg in de poule meer in te halen en promoveert hiermee naar de Hoofdklasse. Een unicum voor KVA en een bijzondere prestatie omdat KVA 1 dit jaar nieuwkomer was in de Overgangsklasse.

korfbal Amstelveen
(Foto KVA - 2013)

Korfbal Vereniging Amstelveen speelt tegen Korfbalvereniging 'Beemster En Purmerend' BEP 2 op 3 maart 2013


Nadat KVA 3 omstreeks 14.00 uur al kampioen was geworden in de Reserve Tweede Klasse en KVA 2 een wedstrijd om het niets speelde tegen Korfbalvereniging 'Beemster En Purmerend' BEP 2 was het om 15.30 uur de beurt aan KVA 1 om de wedstrijd van het seizoen te spelen. De Nieuwe Bankrashal was inmiddels al helemaal vol gelopen, wat betekende, dat er ruim 400 toeschouwers aanwezig waren om KVA 1 aan het werk te mogen zien. Het publiek zat en stond 5 of 6 rijen dik in de sporthal, terwijl ook de tribune boven tot de nok toe gevuld was. Een geweldige ambiance.

korfbal Amstelveen
(Foto KVA - 2013)

Veel mensen volgen de wedstrijd tussen KVA tegen Korfbalvereniging 'Beemster En Purmerend' BEP 2


John Levie, wethouder Sport had tussen zijn belangrijke afspraken door tijd vrij gemaakt om aanwezig te zijn terwijl ook diverse media, waaronder RTV Amstelveen aanwezig waren op opnames en foto's te maken.

Dat KVA 1 de kampioenswedstrijd uitgerekend tegen BEP 1 mocht spelen was voor de KVA 1 spelers een mooie kans om zich te revancheren voor de uitwedstrijd tegen deze ploeg. Hoewel er in Purmerend met 25-25 gelijk werd gespeeld stond KVA 1 destijds een kwartier voor tijd nog met 24-14 achter. Een betere start tegen BEP 1 was zondag 3 maart dus wel gewenst.

KVA 1 is kampioen, en dat mag iedereen weten. In twee seizoen is deze ploeg vanuit de Eerste Klasse doorgestoten naar de Hoofdklasse en daar had vooraf niemand aan durven dromen. Ook trainer Eric Geijtenbeek niet.

korfbal Amstelveen
(Foto KVA - 2013)

Korfbal Vereniging Amstelveen speelt tegen Korfbalvereniging 'Beemster En Purmerend' BEP 2 op 3 maart 2013


Onder zijn leidig en met de inzet van de gehele selectie heeft KVA 1 het onmogelijke mogelijk gemaakt. KVA 1 behoort volgend seizoen tot de beste 26 ploegen van Nederland en mag gaan genieten in de Hoofdklasse. KVS uit, OVVO thuis, DOS'46 uit, of misschien wel DeetosSnel thuis. Het is volgend zaalseizoen allemaal mogelijk voor KVA 1.

Dat ligt gelukkig nog allemaal heel ver weg, want er mag nu eerst genoten worden. Op het feest na afloop in de kantine werd hiermee al een begin gemaakt Zo'n 150 KVA-ers maakten er een schitterend kampioensfeestje van.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.