Bijgewerkt: 18 mei 2024

KVA wint thuis overtuigend van De Zwaluwen: 27-15

Nieuws -> Sport

Bron: Jorrit de Haas
23-01-2012

Zondag 22 januari 2012 speelde Korfbal Vereniging Amstelveen haar negende competitieduel van dit zaalseizoen. De Zwaluwen uit het Gelderse Zevenaar kwam op bezoek in de Nieuwe Bankrashal.

Het uitduel tegen deze ploeg werd in november pas in de slotfase beslist, terwijl het toen geruime tijd op achterstand stond. Dat was deze keer niet het geval. Alhoewel KVA en De Zwaluwen in de beginfase gelijk opgingen (3-3), nam KVA in het verloop van de eerste helft afstand van de bezoekers. KVA liep uit naar een voorsprong van 14-3, en zocht de kleedkamers op met een 15-4 ruststand.

kva  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Korfballers in de Nieuwe Bankrashal
Mede dankzij deze ruime voorsprong verloor KVA de concentratie en de wil om de magische grens van 30 doelpunten voorbij te gaan. De Zwaluwen liet zich meer zien en begon mee te scoren met KVA. De 30 doelpunten werden deze zondagmiddag helaas niet gehaald, maar een uitslag van 27-15 benadrukt duidelijk het krachtsverschil tussen beide ploegen.

Zwaluwen is gedoemd om te degraderen naar de Tweede Klasse, terwijl KVA nog altijd strijdt om het kampioenschap en de daarbij horende promotie naar de Overgangsklasse. Aanstaande zondag 29 januari 2012 gaat KVA op bezoek bij ZKV. Een duel tussen de nummers 1 en 2 van de competitie, en dus cruciaal in deze fase van de competitie.

Twee Gratis Kangoeroe instuiven bij KVA

Korfbal Vereniging Amstelveen wil kinderen in de leeftijd van 3 t/m 6 jaar kennis laten maken met korfbal. In sporthal De Meent worden op de zaterdagen 28 januari en 4 februari  2012 gratis kangoeroe instuiven georganiseerd.

Bij KVA worden de kinderen die nog geen competitie spelen, maar wel al trainen, kangoeroes genoemd. De trainingen in sporthal De Meent duren op deze zaterdagen van 10:00 tot 11:00 uur en staan onder leiding van ervaren trainers. Graag zien wij geïnteresseerden terug op (een van de) bovengenoemde data.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.