KVA wint in Dordrecht van Sporting Delta

Nieuws -> Sport

Bron: Jorrit de Haas
05-12-2011

Korfbal - Voor de vierde wedstrijd van dit zaalseizoen moest KVA zondagmiddag 4 november 2011 afreizen naar Dordrecht. Een echt korfbalbolwerk met verschillende grote (top)clubs. Een daarvan was de tegenstander van dienst: Sporting Delta. Een ploeg waar tijdens het veldseizoen nog ruimschoots van werd verloren.

KVA verspeelde vorige week twee dure punten, door thuis in de Nieuwe Bankrashal met 19-20 te verliezen van het Zaandamse ZKV. Dit overigens na een ruststand van 12-6 in het voordeel van KVA. KVA had dus om twee redenen wat goed te maken in Dordrecht.

Opnieuw was KVA in de eerste helft beter dan de tegenstander. In tegenstelling tot de wedstrijd tijdens het veldseizoen wist KVA het verdedigend beter op te lossen tegen de schutters van Sporting Delta. Zelf kwam het makkelijker tot scoren, wat tot een 7-10 ruststand leidde in het voordeel van KVA.

Helaas viel KVA-speelster Petra Bos na een kwartier spelen met een blessure uit, waardoor Anouschka Bals haar rentree in KVA 1 maakte. Petra Bos bleek na onderzoek haar pols te hebben gebroken en zal daardoor enige tijd zijn uitgeschakeld.

Ondanks deze forse tegenvaller pakte KVA de tweede helft goed op, en kon het de voorsprong consolideren tot aan een tussenstand van 10-14. Sporting Delta knokte zich echter goed terug in de wedstrijd en kwam zelfs met 15-14 voor te staan. Bij KVA werd al gevreesd voor eenzelfde scenario als in de vorige wedstrijd, toen een ruime voorsprong uit handen werd gegeven.

Gelukkig was dit in Dordrecht niet het geval. KVA liet zich niet van de wijs brengen en bracht de stand weer gelijk. Vervolgens werd er om en om gescoord, wat tot kort voor tijd tot een 17-17 tussenstand leidde. In de laatste minuut zorgde een benutte strafworp van Dennis de Jong dat KVA de wedstrijd met 17-18 winnend afsloot, en dus revanche genomen had.

KVA houdt dankzij deze overwinning aansluiting met de koplopers ZKV en RODA. Deze twee ploegen wisten ook te winnen en behouden hun ongeslagen status. Aankomende zondag gaat KVA op bezoek bij PSV in Eindhoven, terwijl de twee koplopers tegen elkaar spelen. Bij winst in Eindhoven doet KVA dus hoe dan ook goede zaken.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.