Bijgewerkt: 28 mei 2024

KVA wint belangrijk duel in strijd tegen degradatie

Nieuws -> Sport

Bron: Jorrit de Haas
14-05-2012

Korfbal - Zaterdag 12 mei 2012 stond voor KVA Korfbal Vereniging Amstelveen een belangrijk thuisduel op het programma. Op deze ongebruikelijke speeldag voor ons eerste was Albatros uit het Zuidhollandse Zwijndrecht de tegenstander.

Voorafgaand aan dit duel stonden beide ploegen als zesde en vijfde op de ranglijst genoteerd. Bij winst kon KVA de tegenstander voorbijgaan op de ranglijst en zou het bovendien een goede stap zetten richting handhaving in de Overgangsklasse.  

Ondanks de wat rare speeldag waren er gelukkig heel wat toeschouwers afgekomen op deze belangrijke wedstrijd voor KVA. Op het veld stond een lichte wind, maar dankzij het lekkere zonnetje was het toch aardig speelweer. Direct na het eerste fluitsignaal gingen beide ploegen echter van start alsof het een zaalwedstrijd betrof.

Korfbal Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Korfballers in actie


Uit de eerste drie schotpogingen werd drie keer gescoord, en dat betekent met het feit, dat KVA de eerste aanval begon, automatisch een 2-1 voorsprong voor KVA. Ook na deze openingsminuut konden beide ploegen de korf gemakkelijk vinden, wat resulteerde in een 6-5 tussenstand in het voordeel van KVA. 

In het verdere verloop van de eerste helft werd de korf iets minder makkelijk gevonden dan daarvoor. Opvallend was wel dat KVA veel betere en langere aanvallen opzette dan Albatros deed. Wat Albatros dan wel weer goed deed, is dat het uit die minder lange aanvallen wel bijna evenveel scoorde als KVA.

Toch was al duidelijk zichtbaar dat KVA deze zaterdag de betere ploeg had. KVA beschikt over meer creativiteit dan Albatros. Bij KVA kan werkelijk iedereen gemakkelijk tot scoren komen, en dat lukte bij Albatros niet. KVA zocht met een minieme voorsprong uiteindelijk de kleedkamers op om te rusten. 

Direct na rust lukte het KVA om een klein gaatje te slaan van 3 doelpunten verschil. En in de fase hierop volgend lukte het KVA om nog verder uit te lopen van Albatros. De gasten kwamen dan ook steeds gefrusteerder over, en lieten dat dan ook merken aan de scheidsrechter.

Na een oerdomme aanvallende overtreding van een Albatros-heer op Dennis de Jong, stond de coach van Albatros opnieuw met zijn handen te zwaaien in de lucht (dit deed hij 64% van de speeltijd) en dat vond de leidsman meer dan genoeg. Dat leverde dan ook een gele kaart op voor deze coach. 

KVA had verder geen enkele moeite meer met de tegenstander en kon het eigen spel blijven spelen. De sterk-spelende Bob van Iersel werd nog gewisseld voor de volgend jaar stoppende Bart Mostard en er werd nog een aantal keer van afstand raak geschoten.

Iets wat Fabian Geveke misschien wel vaker mag doen, want hij scoorde zaterdag 3 keer uit 8 afstandschoten, terwijl hij 0 keer raak wist te schieten uit 8 vrije ballen (volgende keer beter). Ook Petra Bos, Anne Pottuyt en Patrick de Jong lieten nog even zien hoe zuiver zij zijn van afstand, wat uiteindelijk resulteerde in dikverdiende 25-16 overwinning. 

Dankzij deze overwinning gaat KVA nu Albatros voorbij op de ranglijst. Beide hebben evenveel punten, maar KVA heeft een veel beter doelsaldo. Zondag spelen in Den Haag de nummers zeven en acht tegen elkaar, en wat de uitslag ook mag zijn, KVA zal dit weekend als vijfde blijven staan op de ranglijst. Volgende week zondag wacht wel opnieuw een belangrijk duel. In Den Haag wordt gespeeld tegen Ready.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.