Bijgewerkt: 18 mei 2024

KVA verslaat Phoenix in Nieuwe Bankrashal

Nieuws -> Sport

Bron: KVA
17-11-2011

Korfbal Vereniging Amstelveen heeft zondagmiddag 13 november 2011 de eerste wedstrijd van het zaalseizoen gewonnen. Phoenix uit Zoetermeer werd in de Nieuwe Bankrashal met 17-10 verslagen. KVA speelt dit seizoen al haar thuiswedstrijden in de Nieuwe Bankrashal.

Een hal die de oude Bankrashal zou moeten vervangen, maar niet eens beschikt over een tribune. Desondanks waren er toch ruim 150 toeschouwers op de wedstrijd afgekomen. De ploeg van Frits Haan heeft dit seizoen als doelstelling om kampioen te worden in de Eerste Klasse. Grootste concurrent daarin is Sporting Delta uit Dordrecht, dat ook won op deze eerste speeldag.

KVA Amstelveen
(Foto KVA - 2011)

Korfbal Vereniging Amstelveen 1 met het Team van de Week: de D3


Ondanks het gemis van een aantal basisspelers aan de kant van de bezoekers, had KVA het vrij lastig tegen de fysieke tegenstander. Het spel van Phoenix werd vooral over de heren gespeeld, terwijl bij KVA zowel de heren als de dames tot scoren kunnen komen. Topscorer aan de kant van KVA was andermaal Dennis de Jong. Hij scoorde vijf doelpunten in deze wedstrijd.

Nieuwkomer Bob van Iersel had het lastig tegen een fysiek sterke heer, die veel overtredingen beging en daarvoor ook nog een gele kaart pakte. Hij had deze wedstrijd echter wel het hoogste schotpercentage en scoorde drie maal uit elf pogingen. Volgende week zondag speelt KVA een uitwedstrijd tegen het onbekende Zwaluwen uit het Gelderse Zevenaar. Deze ploeg verloor op de eerste speeldag van ZKV uit Zaandam en moet voor KVA een te kloppen ploeg zijn.

Andere uitslagen uit de poule van KVA 1 zijn:

PSV 1 - Sporting Delta 1 10 - 17

ZKV 1- Zwaluwen 1 15 - 10

Roda 1 DKC 1 16 – 11Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.