KVA verloor tegen ZKV in de Nieuwe Bankrashal

Nieuws -> Sport

Bron: Jorrit de Haas
27-11-2011

Korfbal Korfbal Vereniging Amstelveen speelde zondagmiddag 27 november 2011 haar derde duel van deze zaalcompetitie. In de Nieuwe Bankrashal waren zo'n 160 toeschouwers aanwezig en de Zaandamse Korfbal Vereniging (ZKV) was de tegenstander. KVA en ZKV deelden voorafgaand aan dit duel de koppositie, waardoor dit duel gezien werd als een vierpunten-duel.

Korfbal Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De Nieuwe Bankrashal in Amstelveen

Korfbal Vereniging Amstelveen speelt tegen de Zaandamse Korfbal Vereniging. De Amstelveense sporters spelen in donkerblauwe shirt

Korfbal Vereniging Amstelveen speelt tegen de Zaandamse Korfbal Vereniging

ZKV is een team, dat KVA de afgelopen seizoenen regelmatig tegenkomt in de competitie. Een team met veel lengte, vooral bij de dames. Ook een team, dat bekend staat om haar enorme strijdlust. KVA begon echter strijdvaardiger aan het duel dan de bezoekers. Er werden goede aanvallen opgezet en verdedigend werd vrijwel niets weggegeven.

Korfbal Vereniging Amstelveen tegen de Zaandamse Korfbal Vereniging

Spannende momenten

Menno Dobber had het weliswaar zwaar tegen zijn lange directe tegenstander, maar deed het reboundend uitstekend. KVA bouwde een 5-2 voorsprong uit naar een ruime 12-4 voorsprong voordat ZKV vlak voor rust nog tweemaal scoorde en de ruststand op 12-6 bracht.

Een prachtige tussenstand in een wedstrijd tegen een directe concurrent om de bovenste plaatsen. KVA coach Frits Haan waarschuwde in de rust echter voor de tweede helft, waarin ZKV ongetwijfeld de beuk erin zou gooien.

In het eerste deel van het wedstrijd staat KVA duidelijk voor

Omdat in de splinternieuwe Bankrashal er geen publiekstribune beschikbaar is, moeten de toeschouwers de zitplaatsen zelf regelen

In de tweede helft was er dan ook een totaal ander ZKV zichtbaar. De in de eerste helft zo onzichtbare heren, begonnen met scherp te schieten en KVA zag de voorsprong langzamerhand kleiner worden. Hoewel KVA in de eerste helft aardig aanvalsspel liet zien, lukte dit in de tweede helft nauwelijks meer.

De Zaandammers kwamen in een flow en brachten de stand zelfs op 16-16 met nog een kwartier te spelen. KVA bezweek echter niet en stond tot 19-18 nog aan de goede kant van de score. ZKV scoorde vervolgens nog de 19-19 vlak voor tijd. Dit leek de eindstand te worden, ware het niet, dat een invaller aan ZKV-zijde in de slotseconde zelfs nog de 19-20 binnenschoot.

Tijdens de wedstrijd waren de spelers behoorlijk opgefokt

Uiteindelijk wonnen de Zaandammers de wedstrijd

Deze zure nederlaag kwam hard aan bij KVA, vooral omdat er met een voorsprong van 6 punten de rust in was gegaan. KVA staat nu derde in de poule, en speelt op zondag 4 december 2011 de zware uitwedstrijd tegen Sporting Delta uit Dordrecht.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.