Bijgewerkt: 19 mei 2024

KVA verliest thuis met 11-14 van Oranje Wit

Nieuws -> Sport

Bron: KVA
09-04-2012

Korfbal - Op de koude zaterdagmiddag 7 april 2012 speelde Korfbal Vereniging Amstelveen KVA haar eerste thuiswedstrijd op het veld na het zo succesvol verlopen zaalseizoen. In de zaal is de ploeg van trainer Frits Haan immers gepromoveerd naar de Overgangsklasse, terwijl het op het veld al in deze klasse acteert. Na acht gespeelde wedstrijden bezette KVA de vijfde plaats in de competitie, wat aan het eind van dit seizoen goed zou zijn voor handhaving in deze Klasse.

korfbal Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Korf en de bal


Nadat er vorige week al nipt werd verloren van koploper Avanti, kwam deze week de nummer twee van de ranglijst op bezoek in Amstelveen. Dit was Oranje Wit afkomstig uit Dordrecht en in het zaalseizoen gepromoveerd naar de Hoofdklasse. De uitwedstrijd tegen deze ploeg werd een paar maanden geleden nog met maar liefst 25-10 verloren.

Voor KVA zou revanche op deze wedstrijd natuurlijk erg lekker zijn, en een overwinning zouden twee bonuspunten zijn voor KVA. De punten moeten immers gehaald worden in het slot van deze competitie als KVA een aantal wedstrijden achter elkaar speelt tegen concurrenten.

Ondanks de kou, speelden beide ploegen aardig korfbal, waarbij er vrij gemakkelijk gescoord kon worden. Namens KVA was het Dennis de Jong die de score opende. Oranje Wit is echter een goede ploeg met enorm veel lengte en antwoordde direct door ook te scoren. Helaas viel het goede spel na verloop van tijd weg, en werd de korf ineens niet meer zo makkelijk gevonden. Beide ploegen zochten de kleedkamers op met een 5-10 stand op het scorebord.

Na rust leek KVA goed mee te komen met het spel van de Dordtenaren. Via 8-13 vocht de ploeg zich terug tot een stand van 10-13. Dichterbij kwam KVA echter niet. Beide ploegen scoorden nog eenmaal voordat de scheidsrechter van dienst het genoeg geweest vond.

En krappe nederlaag dus voor KVA tegen een sterke tegenstander. Omdat concurrent Albatros won van een andere concurrent Ready, is KVA een plaatsje gezakt op de ranglijst. Het staat nu zesde en dat is nog altijd een veilige positie. Aanstaande zondag speelt KVA andermaal een thuiswedstrijd. Om 14:30 neemt KVA het op tegen DSC uit Eindhoven.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.