KVA is een maat te groot voor Phoenix

Nieuws -> Sport

Bron: Jorrit de Haas
16-01-2012

Korfbal- Op zondag 15 januari 2012 toog KVA af naar Zoetermeer om het in sporthal De Veur op te nemen tegen Phoenix. Eerder in de competitie werd hier al in eigen huis van gewonnen, al was de tegenstander toen niet in de sterkste formatie komen opdagen. Dat was deze week wel het geval, en dus kon KVA vooraf rekenen op een sterk en gemotiveerd Phoenix.

Foto Amstelveen
(Foto J. de Haas - 2012)

Phoenix speelt tegen KVA

Het was echter KVA, dat direct vanaf het eerste fluitsignaal liet zien wie de betere ploeg was. Nota bene de allereerste pass van de wedstrijd ging bij de tegenstander al over de zijlijn, waarna KVA in de tegenaanval direct de 0-1 liet aantekenen. Kort hierop was KVA al uitgelopen naar een 0-4 voorsprong alvorens Phoenix iets terug kon doen.

Aan KVA zijde waren het vooral Anne van de Boezem en Dennis de Jong die de doelpunten in de eerste helft maakten voor de Amstelveners. Het was echter het hele team dat er voor zorgde dat er continu op hoog tempo gespeeld werd en veel druk werd gegeven op de aanval van de tegenstander. Met een tussenstand van 9 - 17 gingen beide ploegen de rust in.

Na rust kregen de toeschouwers in Zoetermeer een iets ander spelbeeld te zien. KVA bleef absoluut de betere ploeg, alleen werd de korf niet zo snel meer gevonden. Het duurde dan ook maar liefst 5 minuten, voordat het eerste doelpunt in de tweede helft werd gescoord.

KVA scoorde in de tweede helft nog maar 9 keer, en won hierdoor met 17 - 26 van Phoenix. Achtervolgers ZKV en Sporting Delta wonnen beide ook hun wedstrijd waardoor het ongemeen spannend blijft in de Eerste Klasse E. KVA en ZKV gaan aan de leiding met 14 punten uit 8 duels en Sporting Delta volgt op 2 punten achterstand. Zondag 22 januari speelt KVA thuis tegen nummer laatst De Zwaluwen.

Gratis Kangoeroe instuiven bij KVA

Korfbal Vereniging Amstelveen wil kinderen in de leeftijd van 3 t/m 6 jaar kennis laten maken met korfbal. In sporthal De Meent worden op de zaterdagen 21 en 28 januari en 4 februari 2012 drie gratis kangoeroe instuiven georganiseerd.

Bij KVA worden de kinderen die nog geen competitie spelen, maar wel al trainen kangoeroes genoemd. De trainingen in sporthal De Meent duren op deze zaterdagen van 10:00 tot 11:00 uur en staan onder leiding van ervaren trainers. Graag zien wij geïnteresseerden terug op (een van de) bovengenoemde data.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.