KVA 1 behaalt kampioenschap Eerste Klasse

Nieuws -> Sport

Bron: KVA
20-02-2012

Korfbal - Zondagmiddag 19 februari 2012 om ongeveer kwart over vijf 's middags blies de scheidsrechter van dienst af in Sporthal de Sprong in Westzaan. Ruim 170 meegereisde Amstelveense supporters en de gehele selectie konden vanaf dit moment uit hun dak gaan. Op het scorebord stond een 16-17 eindstand vermeldt, wat dus inhield, dat Korfbal Vereniging Amstelveen het kampioenschap in de Eerste Klasse binnen had gesleept.

Hiermee promoveert KVA voor het eerst sinds drie seizoenen weer naar de Overgangsklasse in de zaal. Een klasse waar een club als KVA zeker thuishoort, en nu graag ook in wil blijven. Voor velen begon de dag echter niet in Westzaan maar in het iets noordelijker gelegen Purmerend. ’s Ochtends vroeg reisde de zowel KVA 1 als KVA 2 eerst af naar de wedstrijd van KVA 2.

korfbal Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Korfbalspelers

In Purmerend speelden zij een zeer belangrijke wedstrijd tegen BEP 3. Gesteund door een volle supportersbus sleepte het reserveteam aldaar de winst binnen, waardoor KVA 2 in de laatste zaalwedstrijd kampioen kan worden in de Reserve Eerste Klasse.

Vervolgens reed het hele circus vanuit Purmerend door naar Westzaan. Om 16:00 uur speelde KVA 1 daar immers haar kampioenswedstrijd tegen Roda 1. Doordat toevalligerwijs het derde team van KVA daarvoor speelde tegen Roda 2, zaten er ruim een uur voor de wedstrijd van KVA 1 al bijna 100 KVA-supporters in de sporthal.

Nadat KVA 3 won van Roda 2 en daarmee handhaving veilig stelde in de Reserve Tweede Klasse, was het aantal toeschouwers dat vanuit Amstelveen afkomstig was al bijna verdubbeld en kon eindelijk de kampioenswedstrijd van het Amstelveense vlaggenschip beginnen.

De thuiswedstrijd tegen Roda ging eerder dit seizoen nipt gewonnen, dankzij een doelpunt van invaller Tom de Beurs in de absolute slotseconde. KVA kon er dus op rekenen dat Roda (dat al uitgespeeld was in deze competitie) aasde op sportieve revanche tegen de ploeg van coach Frits Haan.

En ondanks de steun van alle meegereisde supporters begon KVA niet sterk aan de wedstrijd. Roda leek inderdaad getergd te zijn en opende brutaal de score. Gelukkig bracht KVA in de eerstvolgende aanval de stand direct weer gelijk. Roda bleek echter spatzuiver in de openingsfase en schoot op haar beurt ook direct raak. De heren van KVA hadden het zwaar tegen de sterke heren van Roda. Deze scoren niet alleen gemakkelijk maar zijn ook reboundend erg sterk. Hierdoor ging KVA de rust in met een 9-8 achterstand.

Na rust zou KVA echter naar de kant toe spelen waar alle KVA-supporters zich hadden verzameld, en dat bleek stimulerend te werken. Niet voor het eerst dit seizoen lukte het KVA namelijk om gedurende de tweede helft de achterstand om te buigen in een voorsprong.

Het Roda van coach Jenne Warrink is echter een sterk team, waarvan het lastig is om verder bij uit te lopen. De voorsprong die KVA halverwege de tweede helft pakte kon namelijk niet groter gemaakt worden dan 3 doelpunten verschil. KVA had echter wel de heren van Roda inmiddels onder controle, waardoor deze minder gevaarlijk konden zijn. Een 13-16 voorsprong werd dan uiteindelijk ook niet meer weggegeven. Hoewel Roda in de slotfase nog goed terugkwam hield KVA het vol tot aan een 16-17 overwinning. Een heerlijke overwinning op een sterke tegenstander. Promotie naar de Overgangsklasse is een feit, en dat is iets waar KVA zich al lang op verheugd had.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.