Bijgewerkt: 26 mei 2024

KVA door winst nu alleen op kop

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Niewsblad
28-09-2006

KVA Korfbal Vereniging Amstelveen moest afgelopen zaterdag naar Leiden voor de belangrijke wedstrijd tegen Pernix. Inzet was een eerste positie in de competitie. In een spannende wedstrijd won KVA uiteindelijk met 13-17. De ruststand ging in met een 4-7 stand op het scoreboard. Na rust was het aanvankelijk Pernix dat wist toe te slaan.

Doordat de sterke KVA-dames goed werden verdedigd moest de Amstelveense ploeg een ander concept gaan spelen. Inmiddels had Pernix de stand gelijk getrokken en leek KVA te gaan bezwijken. Het was echter Bart Pottuyt die KVA over het dooie punt heen hielp en met twee welgemikte schoten de Amstelveners opnieuw aan de leiding bracht.

Nogmaals probeerde Pernix met een laatste krachtinspanning het tij te doen keren echter de door coach, Frits Wip ingebrachte Marten Veerman zorgde opnieuw voor lucht waarna de thuisploeg de handdoek in de ring gooide en KVA nog kon uitlopen naar 13-17.

Doelpunten KVA: Bart Pottuyt 5, Dennis de Jong 4, Anne Pottuyt, Elmer Coevert 3, Menno Dobber en Marten Veerman 1. Dinsdag speelt KVA thuis het inhaalduel tegen EKVA terwijl zondag opnieuw een zware tegenstander wacht, dan ontmoet KVA in Zaandam ZKV.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.