KVA dichtbij stunt

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
04-05-2005

In een week dat de competitie stil lag in verband met. de feestdagen speelde Korfbal Vereniging Amstelveen een bekerwedstrijd tegen hoofdklasser Rohda uit Amsterdam.

Het werd een spannende wedstrijd waarbij KVA absoluut niet de mindere was. Pas tegen het einde van de wedstrijd kon Rohda een klein gaatje slaan en daarmee een 15-18 overwinning boeken.

Vooral in de eerste helft speelde de Amstelveense formatie een uitstekende partij en na een 4-6 achterstand boog KVA de achterstand om in een voorsprong van 9-7.

Vlak voor rust kon Rohda alsnog de stand gelijk trekken. (9-9). Ook na rust was KVA gelijkwaardig aan de Amsterdamse hoofdklasser.

Vooral de Amstelveense dames lieten zich gelden door het merendeel van de doelpunten voor hun rekening te nemen. Pas bij de stand 14-14 wist Rohda een voorsprong te nemen van twee punten welke zij niet meer afstonden.

Over het vertoonde spel was coach Frits Wip (zelf oud-Rohdiaan) uitermate tevreden. „Met wat geluk had er zelfs meer in gezeten," aldus de coach.

Doelpunten KVA: Jelly Lin-denboom,Bart Pottuyt, Menno Dobber 3, Anneke Jorna, Anne Pottuyt 2, Sander Stevens, Kiki Stoffels 1.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.