Bijgewerkt: 26 september 2021

KPN komt praten over graffiti verwijdering

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
30-01-2013

Telecombedrijf KPN komt binnenkort met wethouder Herbert Raat (handhaving) praten over de aanpak van graffiti op KPN-eigendommen. Aanleiding is de recente demonstratieve actie van Raat en burgemeester Jan van Zanen om eigenhandig het met graffiti ondergespoten KPN-huisje aan het Veenendaalplein over te schilderen.

„De speelplaats ernaast was keurig opgeknapt, maar het KPN-huisje zag er met al die graffiti niet uit," zegt Raat. „We hebben KPN gevraagd de graffiti aan te pakken, maar die wilde dat niet. We hebben toen gevraagd: mogen we dan zelf aan de slag? Dat was goed."

graffiti Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2013)

Wethouder Raat en burgemeester Van Zanen schilderen het KPN-huisje over


Raat vindt het een slechte zaak, dat KPN niets aan het onderhoud van haar eigen huisje wilde doen. „Het kost ze een paar honderd euro. Moet je zien wat ze hun topmannen betalen en uitgeven aan miljarden voor UMTS-licenties. KPN heeft een traditie in Nederland en is ook in Amstelveen belangrijk.

Maar hier werkt de plaatselijke firma Netjes, die hier veel bezit heeft, wel mee aan graffitibestrijding, en zo'n grote jongen als KPN geeft niet thuis. Die laat een wethouder en een burgemeester hun eigendommen bij schilderen. Voor KPN is dit echt peanuts."

Kennelijk zit het KPN toch niet lekker. „Waar ze erg gevoelig voor zijn, is imago-schade," vervolgt Raat. „Ze hebben mij gebeld en komen binnenkort praten. Het zou leuk zijn als bij een volgende gelegenheid een KPN-manager ook meehelpt. En dat dit dan ook in andere gemeenten gebeurt. "Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.