Bijgewerkt: 19 mei 2024

KLM karateka's hebben hun 1e Dan bereikt

Nieuws -> Sport

Bron: KLM Karate club
15-04-2009

De KLM Karate club uit Amstelveen heeft op zondag 5 april 2009 in Lunetten bij Utrecht aan de 1e Dan-examens (zwarte band) meegedaan. De twee heren uit Hoofddorp; Gregory McConnell (37 jaar oud) en Paul Schrama (46 jaar oud) zijn met vlag en wimpel geslaagd voor dit examen, in de stijl Gensei-Ryu.

Karate Amstelveen
(KLM Karate - 2009)

Vlnr.: Gregory McConnell en Paul Schrama met hun 1e Dan diploma


Na jaren trainen mochten Gregory, Paul, en René (uit Den Helder) naar Utrecht voor hun 1e Dan examen. Ze zijn van de KLM Karate club in Amstelveen die een van de 30 clubs is, die deel uitmaken van de KLM Personeels Vereniging Nederland (KPVN). Op 10 april 1987 richtte Sensei N. Konno (6e Dan Gensei-ryu) deze KLM Karateclub op.

Op mat 2 in de sporthal stonden de drie bruine banden klaar om te beginnen. Alles wat de afgelopen jaren was geleerd kon vandaag op het programma staan, heel spannend.

Nadat er eerst een aantal basistechnieken getoond werden, kwamen de kata's en vierrichtingen oefeningen aan de orde. Hierna moest met partner het onderdeel Yakusoku Kumite getoond worden. Ook kwamen de oefeningen met stootkussen aan de orde. Als afsluiting van het examen kwam het vrije gevecht. Hierbij werden gecontroleerde trappen en stoten gegeven en dan kon het wachten beginnen.

Nadat ook van de andere club het examen had afgerond, werden de deelnemers op de mat geroepen, met als resultaat driemaal zwart van de Karate-Do Bond Nederland (KBN).

Karate?

Karate of karate-do (空手道 of 唐手道) is een zelfverdedigingskunst en vechtsport afkomstig uit Okinawa, Japan

Genseiryu karate?

Genseiryu is een karatestijl met wortels in het shuri-te, een van de drie oorspronkelijke karatestijlen op Okinawa, Japan. Het is ontwikkeld door Seiken Shukumine (1925-2001) die klassieke technieken combineerde met zijn eigen technieken en zo de speciale karakteristieken van het gensei-ryu creëerde.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.