Bijgewerkt: 19 mei 2024

K-1 vechtsportgala in Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: Milco Lambrecht
02-05-2011

Zondag 15 mei 2011 is de Emergohal in Amstelveen het decor van een groots opgezet K-1 vechtsportgala. Het K-1 Gala, georganiseerd door RINGS Fighting Network, is de laatste jaren uitgegroeid tot een spectaculair evenement, waarin nagenoeg alle Amstelveense kickboksers in actie komen.

Het kickboksen mag zich, mede door de successen van de Nederlandse vechters in Japan, gelukkig prijzen met een grote toename in populariteit. Het Amstelveense gala is al jaren nagenoeg uitverkocht en ook dit jaar kent het programma een aantal opmerkelijke publiekstrekkers.

Rings Amstelveen
(Bron Milco Lambrecht - 2011)

De flyer van het K-1 Vechtsportgala in Amstelveen


De hoofdpartij wordt gevormd door een confrontatie tussen de Amstelvener Mitchell de Ligny en Jaïrzinho Rozenstruik Uit Suriname. Beide vechters staan te boek als grote talenten in het zwaargewicht. Naar deze wedstrijd wordt door vechtsportminnend Nederland al lange tijd halsreikend uitgekeken.

Bij de dames maakt Nicole (Nicky) Verheijden haar debuut in de kickboksring. Nicole Verheijden heeft een glansrijke Carrière achter de rug als internationaal fotomodel, maar zal nu een spijkerhard gevecht aangaan in de ring. Een opmerkelijke, maar bewuste keuze, van de Amstelveense, die getraind wordt door Johan Vos, de man achter de K-1 successen van Ernesto Hoost.

De matchmaking (wedstrijdprogramma) wordt grotendeels ingevuld door Amstelveense vechters die de harde strijd aangaan in de ring voor eigen publiek. Een knock-out overwinning wordt beloond met bonus en een set 'golden gloves'. Hiermee blijft de spanning van het begin tot het einde van de wedstrijd in de lucht hangen.

De presentatie van het gala is in handen van Eurosport-commentator Ronald Wustenberg, die de vechters op professionele wijze zal aankondigen. Een mega-grootbeeldscherm van 8 meter bij 6 meter , een licht- en geluidsinstallatie en een lasershow maken van het vechtsportgala een, evenement waarin spanning, sensatie en show hand in hand gaan.

Het K-1 vechtsportgal zal op zondag 15 mei 2011 om 17.00 uur beginnen. Het einde staat gepland om 21.45 uur. Voor meer informatie over het gala ga naar de website www.rings.nl

K-1?

K-1 is een Japanse vechtsportorganisatie die technieken van onder andere het thaiboksen, taekwondo, karate, kungfu, kickboksen en het traditionele boksen combineert. De K-1 werd gesticht door Kazuyoshi Ishii, een voormalig Kyokushin-karateka. De 'K' staat voor karate, kungfu en kickboksen. De term K-1 is afgeleid van F-1, of Formule 1 in de autosport.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.