Bijgewerkt: 26 februari 2024

Jongerenfeest FRIS Amstelveen in het teken van 'RemixIT'

Nieuws -> Milieu

Bron: Rowena Timmermans
11-01-2011

Binnenkort gaat de scholencompetitie 'RemixIT' van start, de landelijke campagne van Stichting ICT-Milieu om middelbare scholieren te activeren hun ICT-afval in te leveren. Teveel oude ICT-apparaten komen namelijk bij het restafval terecht en worden dus niet gerecycled, terwijl deze juist veel waardevolle materialen bevatten die hergebruikt kunnen worden.

Fris Amstelveen
(Foto Rutger Geerling - 2011)

Ambassadeur Sascha Visser met ICT dance act op FRIS Amstelveen voor RemixIT in P60


De middelbare school die eind februari de meeste kilo’s klein ICT-afval heeft ingezameld, zoals mobiele telefoons, spelcomputers en MP3-spelers, wint een optreden van een populaire DJ tijdens het jaarlijkse schoolfeest.

Om nog meer scholieren enthousiast te maken voor de competitie, stond FRIS in de Amstelveense P60 – het verantwoorde feest voor middelbare scholieren – afgelopen zaterdag 8 januari 2011 in het teken van de inzameling van ICT-afval. Samen met een speciale ICT dance act mixte DJ Sascha Visser, als ambassadeur voor RemixIT, de avond aan elkaar.

Recycling van ICT-afval

Stichting ICT~Milieu is onderdeel van ICT~Office en zet zich namens producenten en importeurs van ICT-apparatuur in om gebruikte ICT-apparaten in te zamelen en op verantwoorde wijze te recyclen. ICT-afval bevat allerlei waardevolle materialen, die na verwerking voor 99% gerecycled en hergebruikt kunnen worden als nieuwe grondstof of als brandstofvervanging.

Tweederde van de totale hoeveelheid ICT-afval verdwijnt echter in de afvalbak of komt terecht bij handelaren. Deze afvalstroom, die in 2009 circa 45 miljoen kilo bedroeg, is oncontroleerbaar en kan tot ongewenste afvaldump en milieuschade leiden in met name het buitenland.

CT~Milieu

Stichting ICT~Milieu is opgericht in 2001 en maakt onderdeel uit van de branchevereniging ICT~Office. ICT~Milieu behartigt de milieubelangen van circa 300 bedrijven uit de IT, Telecom-, Internet- en Officesector en heeft de dagelijkse leiding over het ICT-inzamelsysteem, een logistiek systeem voor de gescheiden inzameling en verwerking van gebruikte ICT-apparatuur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.