Bijgewerkt: 4 december 2021

Jongeren Ontmoetings Plek in Zetterij is geopend

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
04-03-2018

Vanaf 1 maart 2018 kunnen jongeren bij de Jongeren Ontmoetingsplek (JOP) aan de Zetterij luisteren naar hun favoriete muziek. Via een bluetooth verbinding kunnen zij hun mobiele telefoon of tablet aansluiten op speakers. Sensoren in de omgeving meten het volume. Wanneer de muziek te hard staat gaan de speakers automatisch uit.

Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Jeugd: 'De JOP aan de Zetterij is in overleg met jeugd, jongerenwerk en omgeving gerealiseerd. Dit is de eerste JOP in Amstelveen waar muziek gestreamd kan worden. Het is een proef. We gaan uit van de volwassenheid van de jeugd in Amstelveen. We gunnen hen een plezierige plek, zolang deze anderen niet onnodig of langdurig hindert. De komende periode gaan we samen met de Lions en jongerenwerk bekijken hoe we de Jongeren Ontmoetings Plekken nog aantrekkelijker kunnen maken.'

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2018)

Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Jeugd geniet van de muziek in het JOP gebouwtje in Zetterij op 1 maart 2018Sensoren meten volume. Middels een innovatieve techniek, ontwikkeld door onder andere een Amstelveens startup, meet de gemeente het geluid. In de JOP en in de directe omgeving van de JOP zijn vier sensoren geplaatst die hun energie krijgen uit zonnepanelen. Deze meten het geluid en zijn ingesteld op een bepaalde waarde. Als die grenswaarde overschreden wordt gaat er een oranje lichtje in de JOP branden. Als de muziek langer dan twee minuten boven de grenswaarde staat, gaat de muziek uit en verschijnt er een rood licht. Er kan dan gedurende een uur niet gestreamd worden. De gemeente kan de sensoren vanaf afstand bijstellen als blijkt dat het geluid toch nog te hard is.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.