Bijgewerkt: 4 juni 2023

Jongens spuiten met pepperspray

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
06-09-2010

Op het Zwarte pad dinsdagavond 31 augustus 2010 zijn een vrouw en twee kinderen in hun gezicht gespoten met pepperspray. De slachtoffers stonden op het bruggetje nabij de hockeyvelden, toen er drie scooters voorbij reden.

De passagier van de achterste scooter spoot in het voorbij gaan met een vloeistof in de richting van de groep. Dit veroorzaakte een branderig gevoel in de gezichten van de slachtoffers en gaf ook vlekken op de kleding. Het gaat waarschijnlijk om pepperspray of traangas. De verdachten reden vervolgens door in de richting van Amsterdam.

De slachtoffers zijn in eerste instantie geholpen door een getuige, die hen mee naar huis nam om hun gezicht te spoelen. Ze zijn vervolgens naar de huisartsenpost gegaan voor verdere behandeling.

Signalement verdachten:

-           Het gaat om vijf jongens/mannen

-           Allen hebben een lichtgetinte huidskleur

-           Ze zaten op drie scooters, waarvan tenminste één van het merk Aprilia en één lichtblauwe Vespa. Het gaat mogelijk om snorscooters; geen van de verdachten droeg een helm

-           Twee verdachten droegen een petje van het merk Gucci

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets hebben gezien, of de daders denken te herkennen aan de hand van het bovengenoemde signalement. U kunt contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844, of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.