Bijgewerkt: 11 juni 2023

Jongen van 11 verliest helft van zijn hand in Amsterdam

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
21-09-2012

Donderdagmiddag 20 september 2012 kort na 15 uur 30 raakte, op de Hoekschewaardweg in het Stadsdeel Noord, Amsterdam een 11-jarige jongen zwaargewond aan een van zijn handen door het afsteken van een stuk illegaal vuurwerk. Hij verloor tijdens de explosie drie van zijn vingers.

cobra Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Verpakte vuurwerk type Cobra 6


Behalve ambulancepersoneel werd ook de traumaheli ingezet. Het slachtoffer werd met spoed naar een ziekenhuis overgebracht. Politiepersoneel vond in een zandbak een afgerukte vinger en heeft die met spoed naar het ziekenhuis overgebracht om te kijken, of die er nog aangezet kon worden. Stukjes c.q. restjes van de hand werden op ruim 20 meter van de explosie aangetroffen.

Onderzoek heeft uitgewezen, dat het slachtoffer een Cobra 6 heeft aangestoken. Het gaat hierbij om een stuk illegaal vuurwerk, dat uiterst gevaarlijk is en dat blijkt wel uit de verwondingen die het slachtoffer heeft opgelopen. Het advies van de politie is steek dit soort uiterst gevaarlijk vuurwerk niet af, het is levensgevaarlijk voor degene die het afsteekt, maar ook voor de omstanders.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.