Jonge Startbaan atleten leveren goede prestaties

Nieuws -> Sport

Bron: AV Startbaan
18-06-2012

Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen atletiek in het Olympische stadion hebben een aantal Startbaan-atleten een prima prestatie geleverd. Op zaterdag 16 juni 2012 kwam Jon Schouwenaar als eerste aan de start op de 400 meter horden. Hij is nog steeds junior en mocht, op basis van zijn prestaties, deelnemen aan dit NK.

Hij liep een keurige race en wist een 6e plek in zijn serie te veroveren met een mooie tijd van 56,34. Deze tijd lag net 0,34 sec boven zijn persoonlijke besttijd. Na Jon kwam Sander van der Eijk aan de start voor de 400 meter. Sander levert wedstrijd na wedstrijd weer snellere tijden op. Zo ook dit keer.

Ook nu realiseerde hij een Persoonlijk Record en kwam na 48,26 sec. over de meet. Met deze tijd kwam hij helaas net 0,08 sec. te kort voor een plaats in de finale. Niettemin kan hij bijzonder trots zijn op weer een geweldige race en tijd.

Tinka Offereins startte in de series op de 800 meter. Tinka startte wat behoudend en kwam op 200 meter door in 32 sec., op 400 meter in 1.09,0 om vervolgens met een mooie slotronde te finishen in 2.18,83. Dit was haar beste seizoentijd en zij gaf aan dat zij nog sneller moet kunnen. Op zondag werd Mandy van der Eijk 8e met hoogspringen met 1.66 m. Prima prestaties van deze nog jonge atleten.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.