Bijgewerkt: 25 mei 2024

Jonge Amstelveners prijs gewonnen tijdens het Prinses Christina Klassiek Concours 2024

Nieuws -> Cultuur

Bron: Prinses Christina Klassiek Concours
05-02-2024

De jonge cellist Vincent Kalk (16) uit Amstelveen heeft een 2e prijs gewonnen tijdens de regioselecties van het Prinses Christina Klassiek Concours 2024. De jury selecteerde Vincent en zes andere jonge musici voor de regiofinale die op zondag plaatsvond in PHIL Haarlem.

Foto Amstelveen
(Foto MajankaFotografie - 2024)

De jonge cellist Vincent Kalk (16) uit Amstelveen

De jonge musici speelden om een felbegeerde plek in de Nationale Halve Finale van de bekende muziekcompetitie. Deze vindt plaats op 21 april in de Stadsgehoorzaal in Leiden. De musici die doorgaan naar de Nationale Halve Finale zijn violiste Eline van Dijk (13), violiste Anne Bazen (16) en pianist Christopher Noël Hartsink (16). De selecties van het concours vonden plaats in Muziekschool FluXus in Zaandam. Vincent deed mee in de 2e categorie van het concours, voor jongeren in de leeftijd van 15 t/m 19 jaar (zangers t/m 21 jaar) en wint een optreden met het Monward Consort ensemble. Kijk voor de gehele uitslag en meer informatie op www.christinaconcours.nl , www.facebook.com/christinaconcours  of op Instagram via @pcconcours.

De 16-jarige Anne Bazen is halvefinalist van het Prinses Christina Klassiek Concours 2024. Het talent won zondagmiddag een 1e prijs tijdens de Regiofinale West 2 van de bekende klassieke muziekcompetitie. Tijdens de finale, gehouden in PHIL Haarlem, traden in totaal zeven jonge klassieke musici op.

Anne komt uit Amstelveen en doet mee in de 2e categorie van het concours, voor jongeren in de leeftijd van 15 t/m 19 jaar (zang t/m 21 jaar). De selecties vonden plaats in Muziekschool FluXus in Zaandam. De halve finale vindt plaats op 21 april in de Stadsgehoorzaal in Leiden. De musici die doorgaan naar de Nationale Finale spelen op 12 mei in Amare in Den Haag voor mooie prijzen die bijdragen aan hun muzikale ontwikkeling.

Foto Amstelveen
(Foto MajankaFotografie - 2024)

De 16-jarige violiste Anne Bazen uit Amstelveen

Over het Prinses Christina Concours. Het Prinses Christina Concours stimuleert kinderen en jongeren om muziek te maken en helpt hen hun talenten verder te ontwikkelen. Ook deelnemers die de regiofinale niet bereiken maken kans op een prijs. Alle finalisten van de concoursen krijgen daarnaast toegang tot de PCC Academy, een speciaal ontwikkelingstraject.

Met de regioconcoursen biedt het Prinses Christina Concours een bijzonder podium aan de deelnemers. Het concours in Zaandam en Haarlem is het tweede van zes regioconcoursen in heel Nederland. De regiofinalisten maken kans op een plek in de Nationale Halve Finale en vervolgens de Nationale Finale. In 2024 zijn de selecties van het Compositie Concours samengevoegd met de regioselecties van het Klassiek Concours. Na afloop van de zes regioweekenden wordt bekendgemaakt welke componisten door zijn naar de compositiefinale, dit najaar in Den Bosch. Kijk voor de gehele uitslag en meer informatie op www.christinaconcours.nl , www.facebook.com/christinaconcours  of op Instagram via @pcconcours.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.