Bijgewerkt: 26 september 2021

Jonge Amstelveners opgeleid tot assistent badmeesters

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-07-2012

Afgelopen week zijn 9 Amstelveners in de leeftijd van 18 tot 23 jaar opgeleid tot assistent badmeesters. Donderdag 12 juli 2012 ontvingen zij van wethouder Herbert Raat (VVD) een officiële oorkonde als ook een tijdelijke baan bij zwembad de Meerkamp.

badmeester Amstelveen
(Foto Gem. Amstelveen - 2012)

Hermine Janssens, van Jongerenwerk Amstelveen, wethouder Herbert Raat en Dirk Landzaat, directeur van Sportbedrijf Amstelveen met de nieuwe badmeester assistenten


De desbetreffende jongeren brengen een groot deel van hun tijd op straat door. Uit gesprekken met de gemeentelijke jongerenwerkers kwam naar voren, dat zij graag een baan wilden gedurende de zomermaanden maar niets konden vinden. De jongerenwerkers zijn hier vervolgens mee aan de slag gegaan en vonden in het Sportbedrijf de ideale samenwerkingspartner.

 Wethouder Herbert Raat:’Het mes snijdt zo aan meerdere kanten. De jongeren hebben een leuke baan, het zwembad heeft in de drukke zomermaanden extra personeel en de gemeente en daarbij alle Amstelveners hebben te maken met minder jongeren op straat. Deze actie is dan ook een heel goed voorbeeld wat betreft de uitgangspunten van ons ‘nieuwe’ jongerenwerk.

'Nieuwe' jongerenwerk'

De gemeente heeft sinds ruim een jaar het jongerenwerk in eigen beheer. Eén van de uitgangspunten is dat er voor jongeren in Amstelveen genoeg te doen is, als jongeren zelf bereid zijn initiatief te tonen en de handen uit de mouwen steken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.