Bijgewerkt: 17 juni 2024

Jobke Vonk-Vedder, burgemeester van Aalsmeer treedt af

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Gemeente Aalsmeer
19-02-2015

In een verklaring schrijft Jobke Vonk-Vedder (CDA), burgemeester van Aalsmeer over haar beweegredenen van haar besluit, om te stoppen met het burgermeesterschap van Aalsmeer:

'Begin februari 2015 heb ik de Commissaris van de Koning, dhr. Remkes, om een overleg gevraagd. Dit overleg vond plaats op 10 februari. In dit gesprek heb ik aangegeven, dat ik de bestuurlijke situatie in Aalsmeer onhoudbaar vind. In een vervolggesprek van 19 februari heb ik mijn ontslag aangeboden.

Aalsmeer is een geweldige gemeente. Ik voel me hier vanaf het begin af aan thuis. Ik houd van de ondernemende insteek van de inwoners, de no-nonsense aanpak en het feit, dat Aalsmeerders zorgen voor elkaar. Een prachtig voorbeeld van, hoe ondernemerschap en een groot hart hand in hand gaan.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Jobke Vonk-Vedder (CDA), burgemeester van Aalsmeer tijdens haar installatie als burgemeester van Aalsmeer op 4 juni 2013


Aalsmeer heeft mij het gevoel gegeven welkom te zijn. Bij de raad heb ik dat gevoel de afgelopen tijd zien afnemen. Er werd bij mijn sollicitatie aangegeven, dat Aalsmeer een verbinder en een burgermoeder nodig had; in de praktijk heeft Aalsmeer een burgemeester nodig die gevechten kan beslechten. Die burgemeester ben ik niet.

Ik ga op zoek naar een nieuwe werkkring. In overleg met de commissaris van de Koning heb ik besloten in ieder geval uiterlijk per 1 oktober 2015 ZM de Koning te vragen mij ontslag te verlenen. Zolang ik hier nog werkzaam ben, blijf ik me volledig inzetten voor Aalsmeer en Kudelstaart. Ik ben en blijf trots op deze gemeente en wens met hart en ziel, dat er bestuurlijke rust komt in het dorp. Daar moeten alle partijen stappen voor zetten.

Er is de afgelopen periode gewerkt aan het verbeteren van de omgangsvormen en de vergaderprocessen in de raad. Dat gaat echter niet ver genoeg. Ik zal me de komende maanden dan ook inzetten om het verbetertraject nog een extra zet te geven. Voor de inwoners van Aalsmeer die een goed en fatsoenlijk bestuur verdienen.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.