Bijgewerkt: 1 april 2023

Jeugdbrandweer Amstelveen in de prijzen

Nieuws -> Brandweer

Bron: Jeugdbrandweer Amstelveen
27-03-2011

Op zaterdag 26 maart 2011 heeft Jeugdbrandweer Amstelveen deelgenomen aan de regionale jeugdbrandweerwedstrijden in Noordwijkerhout. Aan deze wedstrijden deden de korpsen Hillegom, Zwanenburg, Rijsenhout, Lisserbroek, Texel, Badhoevedorp, Nieuw Vennep, Heemstede en Noordwijkerhout mee. Het doel van deze wedstrijden is om te laten zien wat er in het afgelopen jaar geleerd is geldt bovendien als 'warming-up' voor de komende landelijke wedstrijden.

Foto Amstelveen
(Foto Jeugdbrandweer Amstelveen - 2011)

De leden van de Jeugdbrandweer Amstelveen krijgen eerst instructies


Het juniorenteam (12 - 16 jaar) moest een fictieve brand bestrijden in een school: er was zogenaamd brand uitgebroken in een opslaghok van de gymzaal en die was doorgeslagen naar een ander deel van het gebouw. De ploeg heeft de brand binnen de tijd geblust en is uiteindelijk op de laatste plaats geëindigd.

Foto Amstelveen
(Foto Jeugdbrandweer Amstelveen - 2011)

Het is hard werken bij de brandweer


De twee aspirantenteams (16 - 18 jaar) uit Amstelveen kregen een (eveneens fictieve) brand voor hun kiezen in de toiletten van een school. De watertoevoer moest worden afgelegd over een zanderig terrein, dat flink wat kracht van de ploeg vroeg.
\
Foto Amstelveen
(Foto Jeugdbrandweer Amstelveen - 2011)

De bokalen van de wedstrijd


Binnen bleek de brand ook nog door te zijn geslagen naar boven, maar dat was snel geblust. Tijdens de prijsuitreiking werden deze twee teams beloond met een 1e en een 3e plek (van de 11 teams die mee deden) en werd één van de bevelvoerders uit Amstelveen de beste bevelvoerder.

Foto Amstelveen
(Foto Jeugdbrandweer Amstelveen - 2011)

De leden en instructeurs van de Jeugdbrandweer Amstelveen poseren voor de kazerne in Noordwijkerhout


Aanstaande dinsdag op 29 maart 2011, tijdens de reguliere oefenavond, zullen de wedstrijden worden nabesproken om zo te kunnen leren van de fouten en om zich daarmee te gaan richten op de Landelijke Selectiewedstrijden in mei.

Jeugdbrandweer?

De Jeugdbrandweer is bij meer dan 150 brandweerkorpsen in Nederland actief. Jongeren van 12 tot het 18 jaar worden hier vertrouwd gemaakt met het werk van de brandweer. Vaak wordt de jeugdbrandweer gezien, als 'kweekvijver' voor de 'echte' brandweer, want veelal stromen de jeugdbrandweerleden ook door naar de vrijwillige of de beroepsbrandweer.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.