Bijgewerkt: 18 mei 2024

Jeugdbrandweer Amstelveen in actie op regionale wedstrijden

Nieuws -> Brandweer

Bron: Jeugdbrandweer Amstelveen
18-03-2012

De twee wedstrijdploegen van Jeugdbrandweer Amstelveen zijn afgelopen zaterdag 17 maart 2012 in actie gekomen op de regionale wedstrijden in Rijsenhout. Tijdens deze wedstrijden streden de Jeugdbrandweerkorpsen uit Noord-Holland om de prijs voor diegene die het brandscenario het beste wist aan te pakken en de brand zodoende wist te blussen.

Jeugdbrandweer Amstelveen
(Foto Jeugdbrandweer Amstelveen - 2012)

De Jeugdbrandweer van Amstelveen in actie


Jeugdbrandweer Amstelveen begon 's ochtends met de aspirantenploeg (15 - 18 jaar) en kreeg daarbij te maken met brandstichting in een slooppand. Na het nodige overleg met een politiefunctionaris en een goede verkenning konden de branden worden gelokaliseerd en de verschillende brandhaarden worden geblust.

Het was voor deze ploeg de eerste wedstrijd in deze samenstelling en dat zorgde ervoor dat iedereen nog aan elkaar moest wennen. Dat zag men 's middags dan ook terug in de prijsuitreiking: deze ploeg eindigde als laatste in de aspirantenklasse.

Jeugdbrandweer Amstelveen
(Foto Jeugdbrandweer Amstelveen - 2012)

Leden van de Jeugdbrandweer Amstelveen tijdens de planning


Voor de junioren (12 - 15 jaar) stond een simpeler scenario op het programma: een brandhaard met een kleine uitbreiding. Hoewel de inzet over het algemeen goed verliep, vielen de kleine slordigheidsfoutjes tijdens het spelen al op en werd er na de wedstrijd direct flink gediscussieerd over de fouten die werden gemaakt. Ook deze ploeg viel niet in de prijzen en moest met de laatste plek genoegen nemen.

Jeugdbrandweer Amstelveen
(Foto Jeugdbrandweer Amstelveen - 2012)

Na de acties komt de evaluatie


Gelukkig dienen deze wedstrijden als een goede oefening voor de landelijke wedstrijden. Met een goede nabespreking en nog een aantal goede oefeningen moeten de landelijke kwalificatiewedstrijden over twee weken betere resultaten opleveren en kan er weer veel worden geleerd!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.