Bijgewerkt: 26 mei 2024

Jeugd Frisia heeft moeite met ruw water

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
09-06-2005

Op de Bosbaan werden dit weekeinde (4 en 5 juni) kanowedstrijden gehouden. Aan de Internationale Bosbaanregatta, georganiseerd door KV Viking uit Amsterdam, werd door verenigingen uit acht landen deelgenomen.

Op zaterdag werden de deelnemers geplaagd door harde westenwind. De deining die hierdoor op de Bosbaan ontstond was vooral voor de jongste deelnemers een show-stopper.
De aanvankelijk geplande pupillenwedstrijden werden zaterdag dan ook om veiligheidsredenen uit het programma geschrapt en de langebaanwedstrijd van de
aspiranten werd ingekort van 2000 naar 1000 m zodat geen boeien gerond hoefden te worden.

In de meeste gevallen konden de meisjes en jongens van Frisia zich nog net handhaven op het onstuimige water, maar een enkele keer waren wind en golven toch de veroorzakers van een voortijdig einde van de wedstrijd. Zelfs de reddingsbrigade slaagde er door de omstandigheden niet altijd in om snel ter plekke te zijn, zodat het af en toe wel wat lang duurde voordat eenl warme douche kon wordenl opgezocht.

De zaterdag werd voor de jeugd van Frisia afgesloten zonder podiumplaatsen.
Op zondag was de wind een heel stuk minder. Het lukte Kiki de Jong in de KI op haar 1000 m de derde plaats te halen. Bij de junioren wist Janneke Oostenrijk samen met Jasmijn de Koning van Quo Vadis op de 1000 m K2 de bronzen plak te bemachtigen.

Voor de overige jeugdleden van Frisia golden de gevaren afstanden als goede ervaring voor de Nederlandse Kampioenschappen, die in het volgende weekeinde (11 en 12 juni) op de Bosbaan van start gaan. Bij de senioren behaalde Niels Felderhoff in de A- finale en derde plaats op de 1000 m.

In de A-finale over 500 m zorgde een misslag voor een zevende plaats. Femke Roos was goed voor een vijfde plaats in de A-finale 500 m en een tweede plaats in de finale 200 m. Nicole Bulk werd tweede in de A-finale over 1000 m. Suzanne de Bruijn voer in een kanppe tijd naar een tweede plaats in de B-finale 500 m en een zevende plaats in de A-finale 1000 m.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.