Bijgewerkt: 26 september 2023

Jazzpianist Pieter van Santen zingt en speelt in Villa Randwijck

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
29-04-2019

In het kader van de serie JAZZ IN DE BUURT - Amstelveen zal op vrijdag 3 mei 2019 in ‘Villa Randwijck’ het optreden plaatshebben van zanger Pieter van Santen. Pieter is in 1966 geboren in Heerenveen. Hij blijkt het eerste ei te zijn dat uitkomt in een creatief en artistiek nest, want ook zijn jongere broers blijken te barsten van het talent. Van kleins-af aan maken zij samen hun eigen hoorspelen, stripverhalen, speelfilms en muziek. Dan in 1989 studeert Pieter af als docerend musicus piano, lichte muziek aan het Conservatorium Zwolle, waarna hij nog een jaar studeert bij Rob van Kreeveld aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.Naast vele omzwervingen in de populaire muziek en entertainment scene met o.a. film, cabaret en satire, ontwikkelde hij zijn project ‘Van Santen Zingt Zelf’. Dat programma bestaat voor het grootste gedeelte uit nieuwe jazzcomposities met Nederlandstalige teksten, alle van de hand van Pieter zelf. Uiteraard bespeelt hij de piano en wordt hij begeleid door zijn muzikanten, tevens trouwe vrienden: Hans Voogt op de contrabas en Wilco de Witte op drums. Twee musici die hun sporen in de jazzwereld ruimschoots hebben verdiend!

Hun liedjes-repertoire omvat de bebop, swing, latin, boogiewoogie, blues en is doorspekt van enige satire. Nieuw aan dit project is dat Pieter zijn eigen liedjes vertolkt die, live gespeeld en gezongen, bestaan uit satirische teksten doorspekt van eufemismen en een vleugje morbide humor. De humoristische teksten en de stijl waarin hij ze brengt, doen denken aan kleinkunstenaars als Hans Dorrestijn en Drs. P., maar natuurlijk ook aan de grondlegger van de 'jazz waarbij je mag lachen'; Max Teawhistle.

Locatie Villa Randwijck: (optreden vrijdag 3 mei 2019 van 20.00 tot 23.00 uur). Catharina van Clevepark 10 te Amstelveen tel. 0620420989. Bereikbaar met bus 347 (halte 1890); tram 5 & bus 55 (vanaf station Zuid tot halte Uilenstede). Er is ook voldoende VRIJE PARKEERGELEGENHEID. Entree zaal: € 10; Clubleden/Studenten € 7.00; CJP & Stadspashouders € 5.00 (incl. gratis drankje). ‘JAZZ IN DE BUURT’ wordt geprogrammeerd door de ‘Stichting TpodiumAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.