Bijgewerkt: 3 maart 2024

Jazz-pop band Zijlstra in Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
06-06-2013

Op zaterdag 15 juni 2013 speelt de band Zijlstra een preview van het programma 'Geen Krimp', afgewisseld met bestaand repertoire in de Handwegkerk in Amstelveen. In ‘Geen Krimp’ wordt het kwartet Zijlstra uitgebreid met saxofonist Jan Menu waardoor de ‘echte’ sound van Zijlstra weer in volle glorie terug is!

Zijlstra blijft onverdroten en met engelengeduld klare taal uitslaan, recht in de wind vissend naar noten en woorden die er toe doen. Wie zelf ooit heeft besloten zijn muze achterna te reizen, de paradox aan te gaan tussen ‘de schutterende veiligheid’ en de ‘schitterende twijfel’ wordt bij Zijlstra op zijn wenken bediend.

handwegkerk Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De Handwegkerk in Amstelveen


Het concert begint om 20.30 uur en wordt gehouden in de Handwegkerk, Handweg 117, 1185 TV Amstelveen een gebouw, dat onlangs door burgemeester Jan van Zanen ‘het Paradiso aan de Poel’ werd genoemd. Kaarten kosten € 15 en zijn per e-mail te reserveren via tegekkekerk@pwaz.nl of op de avond zelf verkrijgbaar aan de zaal.

De band Zijlstra werd in 1998 opgericht door Jeroen Zijlstra, zanger, trompettist, componist en tekstschrijver. Sinds die tijd is er veel gebeurd. Vrijwel elke twee jaar bracht Zijlstra een nieuw studio-album uit. De band hield vele theatertournees. In 2002 ontving Zijlstra de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied Durgerdam slaapt en in 2011 kreeg het de titel Theaterheld van Noord-Holland. Naast Jeroen Zijlstra bestaat de band uit pianist/toetsenist Pieter-Jan Cramer, basgitarist/contrabassist Edwin Wieringa, drummer Nout Ingenhousz en saxofonist Jan Menu.

Het Cultuurpodium schreef eerder over Zijlstra:

‘Jeroen Zijlstra is enkele jaren geleden zomaar plots op mijn pad gekomen. Op aanraden van een collega journalist ging ik eens kijken bij die voormalige zeevisser die aan land zijn grote liefde vond in de muziek. En dan vooral de jazz en de blues. Zijlstra bleek een belevenis. Voor meer informatie over Zijlstra: www.zijlstraweb.com

Zaterdag 15 juni 2013 Zijlstra festival optreden met speciale gast Jan Menu op saxen tijdens het (te) Gekke Kerk Festival 2013 aanvang: 20:30 uur. Adres: Handwegkerk, Handweg 117, Amstelveen. Kaarten reserveren : tegekkekerk@pwaz.nl (kaarten kosten € 15 per stuk)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.