Bijgewerkt: 20 maart 2023

Ja.zz in de buurt Amstelveen met Sanna van Vliet

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Henk Brinkman
05-10-2015

Het optreden van Sanna van Vliet vrijdagavond 9 oktober 2015 20.00 tot 23.00 uur in ontmoetingscentrum De Meent met Sannavan is een jazzband, gevestigd in Amsterdam, bestaande uit Sanna van Vliet (zang & piano), Marius Beets (contrabas), Ed Verhoeff (gitaar), en Marcel Serierse (drums). De vier bandleden zijn bekenden in de internationale muziekwereld en hebben zo hun eigen carrière.

Het kwartet werd recent gevormd in 2014 toen Marius Beets en Sanna van Vliet samen besloten om een repertoirelijst te ontwikkelen die deels beïnvloed was door jazz en deels door het meer populaire genre met invloeden van Nat King Cole, Shirley Horn en Charlie Parker, maar ook Braziliaanse klanken en groovy hard-bop muziek. Toen even later Ed Verhoeff en Marcel Serierse zich bij het gezelschap voegden was de groep SANNAVAN een feit.Sanna van Vliet, geboren in Hilversum, begon op jonge leeftijd reeds piano te spelen. Zij volgde het Koninklijk Conservatorium in Den Haag ('93), waar ze studeerde bij Judy Niemack, Rachel Gould, Jeanne Lee en Frans Elsen en studeerde af met twee majors in Jazz zang en jazz piano. Van Vliet excelleerde op vele belangrijke podia in Nederland zoals: Het North Sea Jazz Festival, The Hague Jazz Festival, Jazzpodium de Tor, Breda Jazzfestival, Het Bimhuis, Artishock en Jazzfestival Amersfoort, maar ook in heel Europa, in Thailand, Tunesië en Zuid- Korea.

Marcel Serierse is een gerenommeerd Nederlands drummer; trad op met vele bekenden zoals Bob Brookmeyer, Michel Petrucciani, Johnny Griffin, Toots Theilmans en Al Jarreau, om slechts een paar te noemen. Ed Verhoeff behoort tot de nieuwe generatie van top Jazz gitaristen van Nederland. Hij ontwikkelde zijn eigen stijl met fenomenale techniek en een eigenzinnig harmonische diepte. Marius Beets komt uit de bekende Beets-familie en deed zijn studie aan het Haags conservatorium. Hij heeft een indrukwekkende discografie met meer dan honderd opnames. Marius is een bekende gast bij de grote Nederlandse orkesten zoals het Metropole, Amsterdam Sinfonietta, Schönberg Ensemble, Skymasters en het Jazzorchestra of the Concertgebouw.

U krijgt die avond nummers te horen als “Angel Eyes”, “Papa Can You Hear Me” en “One Day I Fly Away” en nog vele andere bekende en minder bekende songs. Dit alles speciaal bewerkt door deze TOP muzikanten en gezongen zoals alleen Sanna dat kan. 4PLACES2B - Ja.zz in de buurt & blues in de wijk wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.net Optreden van: vrijdagavond 09 oktober 20015 20.00 tot 23.00 uur in: ontmoetingscentrum De Meent Orion 3 1188 AM Amstelveen. Bereikbaarheid: T. (020) 6438015 Centrum De Meent  met metro 51 – halte De Meent; buslijn 199 – halte Praam; buslijnen 170, 174 – halte Grote Beer. Er is voldoende vrije parkeergelegenheid.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.