Bijgewerkt: 20 mei 2022

Javier Gómez en Sam Francis in Museum vd Togt

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum Jan van der Togt
19-09-2008

Vanaf 16 oktober 2008 t/m 23 november 2008 is in het Museum Jan van der Togt een tentoonstelling met de werken van Javier Gómez en Sam Francis.

Javier Gómez (Spanje, 1957) maakt zogenaamde ‘sheet-glass’ kunst, waarbij dunne lagen glas op elkaar worden gelijmd. Elk object begint altijd met een ontwerptekening. Voor de uitvoering snijdt hij vensterglas op het gewenste formaat en voegt de lagen samen met een speciale lijm. Daarna wordt het ontstane object uitvoerig bewerkt; gepolijst, geslepen of gezandstraald.

Hij heeft een serie glassculpturen gemaakt onder de naam “open space” Meestal mengt hij ook zijn eigen kleuren door pigment met lijm te verbinden en op het het kleurloze glas aan te brengen.

Gomez Amstelveen
(Museum vd Togt - 2008)

Javier Gómez


Zijn belangrijkste uitgangspunt bij zijn werk is de voortdurende zoektocht naar bepaalde vormen en het experimenteren met die vormen. Zijn objecten hebben een sterk sculpturaal karakter; het zijn beelden in glas.

Talent alleen is niet genoeg voor een kunstenaar, intelligentie, durf en doorzettingsvermogen zijn onontbeerlijk en Javier Gómez beschikt over al deze eigenschappen. De tentoonstelling omvat werken voornamelijk afkomstig uit privé-collecties uit de periode 2001-2008.Gelijktijdig met deze tentoonstelling zijn schilderijen te zien van Sam Francis (USA 1923-1994) uit de vaste collectie. Francis gebruikt veel wit in zijn schilderijen en wekt hiermee de indruk dat zijn kleurencomposities in de lucht zweven. Hierdoor ontstaat ruimte en beweging, die typerend voor zijn werk zijn.

Geopend: woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Museum Jan van der Togt, Dorpsstraat 50, 1181 JE AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.