Bijgewerkt: 8 augustus 2022

Japanse nierpatiënten dialyseren in Niercentrum aan de Amstel

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
16-04-2012

Tijdens een reis door Europa kon een groep nierpatiënten uit Japan maandag 16 april 2012 terecht in Niercentrum aan de Amstel voor dialysebehandeling. Dialyseren en op vakantie gaan, kan in principe prima. Al moet er vooraf één en ander worden geregeld en moet er rekening worden gehouden met de planning van de dialysebehandelingen op de vakantiebestemming.

dyalise Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Dyalise kamer in het Niercentrum aan de Amstel


Een Japans reisbureau uit Amstelveen, die de reis organiseerde, nam contact op met Niercentrum aan de Amstel om de dialysebehandelingen af te spreken voor de groep vakantiegangers tijdens hun verblijf in Amsterdam. Na de benodigde medische gegevens uitgewisseld te hebben, akkoord van de artsen en wat schuiven in de personeelsplanning kon de groep welkom worden geheten en kennis maken met de gastvrije nierzorg bij Niercentrum aan de Amstel.

De groep kwam onder begeleiding van het reisbureau en met tolk naar het niercentrum, waar men naar alle tevredenheid gedialyseerd werd en kon genieten van een Hollandse broodmaaltijd. Niercentrum aan de Amstel schakelde de medewerkers van de Japan Desk van Ziekenhuis Amstelland in voor een ontvangst en vertaalmogelijkheden. Amstelveen heeft een relatief grote Japanse gemeenschap.

Speciaal voor deze groep mensen is de Japan Desk van Ziekenhuis Amstelland opgezet, die ondersteuning biedt bij het maken van afspraken en de bezoeken aan het ziekenhuis. Na Nederland reist de groep door naar Parijs, waar de volgende dialysebehandeling alweer op woensdag 18 april 2012 gepland staat.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.