Bijgewerkt: 8 augustus 2022

Janne Schra brengt gipsy-jazz naar poppodium P60!

Nieuws -> P60

Bron: P60
16-09-2014

We kennen haar allemaal wel als zangeres van Room Eleven, inmiddels heeft Janne Schra met haar gelijknamige debuutalbum bewezen, dat ze het haar solo ook hartstikke goed af gaat. Dit jaar werd die plaat opgevolgd door een heel bijzonder album, dat tot stand kwam in samenwerking met het meest gerespecteerde gipsy-jazz trio sinds Django Reinhardt: het Robin Nolan trio.

Foto Amstelveen
(Bron P60 - 2014)

Zangeres Janne Schra (1981)


Janne Schra: “Ik zat op het dek van een schip in de zon, de zee rustig wiegend. Op de boot naast mij speelde een gipsy-trio jazzliedjes, ik zong mee vanaf mijn boot. Alles klopte aan dit moment en ik wilde het voort laten duren, maar de andere boot verdween aan de horizon. Hoe zou een gipsy trio klinken met mijn eigen liedjes?”

Met het Robin Nolan Trio klikte het gelijk: twee werelden die tot voor kort prima zonder elkaar door het leven gingen, kwamen bij elkaar en versterkten elkaar. Gelijk ontstond het idee om samen een tour te doen en een cd op te nemen met bestaande liedjes van Janne Schra. Klein, verfijnd, teksten verstaanbaar, Janne’s verleidelijke, breekbare stem en mooie liedjes omarmd door een slaggitaar, een krakende contrabas en een sologitaar die zal verbazen. Donderdag 25 september 2014 zaal open 20:00 aanvang 20:30 , € 13,50 vvk, € 15,00 deur. Adres: P60 Stadsplein 100a, 1181 ZM AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.