Bijgewerkt: 18 mei 2024

Jan Willem van Delft Trio treedt op in wijkcentrum De Bolder

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Henk Brinkman - Stichting Tpodium
02-11-2014

Van jongs af aan was Jan Willem van Delft geïnspireerd door het klavier en zijn studie aan het Haags Conservatorium was een natuurlijk gevolg van zijn muzikale begeestering. Met zijn religieuze achtergrond was het ook niet verwonderlijk, dat hij veel inspiratie vond in de gospel & jazzy blues songs in dat genre.

Prachtig, hoe hij op bekende songs improviseert; waarbij men iets meekrijgt van de oorsprong van de jazz-blues. Bij het horen van zijn stukken wist ik meteen, dat hij met zijn trio op zou treden in onze nieuwe jazz & blues concerten reeks. En zowaar zijn zij het die nu bij ons de spits zullen afbijten. Ik zeg maar zo: De beste inleiding hangt samen met een goede inwijding.Zijn coach Bert van den Brink schreef over hem: “Bij de naam Jan Willem van Delft denk ik aan integriteit, professionaliteit; hij is breed inzetbaar en behoort tot de selecte groep van topmusici die zijn talent inzet ten bate van zijn levensovertuiging.” Samen met Mark Dekkers db. en Jeroen Vrolijk dr. vormt hij het Jan Willem van Delft Trio. Ook treden zij meermalen op met vocalisten als Shirma Rouse, Sharon Kips, diverse gospel zangers.

Het Jan Willem van Delft Trio is swingend, gepassioneerd, funky en lyrisch; op zoek naar muzikaal avontuur en tegelijkertijd interactief naar haar luisteraars. Duidelijk ’n EEN op EEN beleving. http://www.jwaymusic.nl/trio/ Data: vrijdag 7 november 2014 Adres: Wijkcentrum De Bolder, Groenhof 140 - 1186 EX Amstelveen - T. (020) 6471509.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.