Bijgewerkt: 3 juni 2023

Jaarwisseling voor brandweer rustiger dan in 2009

Nieuws -> Brandweer

Bron: Brandweer Amsterdam-Amstelland
05-01-2010

Vanaf oudejaarsdag 18.00 uur tot nieuwjaarsdag 08.00 2010 uur heeft Brandweer Amsterdam-Amstelland ongeveer 203 meldingen verwerkt. Tijdens de vorige jaarwisseling zijn 350 meldingen verwerkt.

Brandweer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2005)

De brandweerkazerne aan de Oranjebaan in Amstelveen


Het aantal branden in ondergrondse containers was hetzelfde als vorig jaar, rond de honderd. Net als vorig jaar ging het dit keer louter om kleine incidenten. Vooral brandende ondergrondse afvalcontainers vroegen veel inzet. Verder waren er verschillende straatbrandjes en andere kleine (woning-) branden.

Omstreeks kwart over twee ontstond een kleine brand in een woning aan de Tuinstraat in Amsterdam. Hierbij liepen vier personen lichte ademhalingsmoeilijkheden op. Rond 04.00 uur woedde een brand in een woning aan de Zandhoek te Amsterdam.

Een voorbijganger zag de brand en de bewoner die naakt op het balkon stond. Bij aankomst constateerde de brandweer dat het huis vol met rommel lag. De brandweer heeft uitbreiding van de brand weten te voorkomen. De woon- en slaapkamer zijn volledig uitgebrand. De man had ademhalingsmoeilijkheden en is ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.