Bijgewerkt: 25 juli 2024

Jaap Vreeken is ondernemer van de maand maart 2012

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Greenport Aalsmeer
02-03-2012

Aalsmeer - Jaap Vreeken van Vreeken Sierteelt B.V is door Greenport Aalsmeer benoemd tot Greenport Aalsmeer ondernemer van de maand maart 2012. Er gebeurt veel in de sierteeltsector daarom ook in het nieuwe jaar elke maand een ondernemer uit de Greenport aan het woord: “Investeer in de kennis van de ondernemer” . Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in het jaar rond telen van Bouvardia*.

Jaap Vreeken vertelt enthousiast over zijn bedrijf: " We zijn ongeveer 20 jaar geleden gestart en in heel Nederland zijn er slechts twee soortgelijke bedrijven. Daar werken we wel mee samen en over het algemeen zitten we op 1 lijn qua aanpak. Maar Vreeken Sierteelt is dus uniek in het gebied van Greenport Aalsmeer. In het 2 ha grote bedrijf werken vier vaste medewerkers, in de zomer wordt dit team aangevuld met ongeveer 4 Poolse uitzendkrachten."

vreeken Amstelveen
(Foto Greenport Aalsmeer - 2012)

Jaap Vreeken van Vreeken Sierteelt B.V


Kennis en innovatie belangrijkste thema

"Ja, ik ken Greenport Aalsmeer. Het is een sterke organisatie waarin veel partijen zijn vertegenwoordigd. Wat de Greenport uiteindelijk echt voor mij persoonlijk kan betekenen wacht ik eerlijk gezegd nog af. Het belangrijkste thema waar ze wat mij betreft veel aandacht aan moeten besteden is Kennis en Innovatie.

Er moet meer geïnvesteerd worden in de kennis van de ondernemers zelf en dan heb ik het vooral over expertise op het gebied van marketing. Ik zie dat veel ondernemers nog teveel 'op de tuin' blijven. Er zou meer energie gestoken kunnen worden in het zoeken naar afnemers van de producten. Ik vind dat er kansen blijven liggen. Dat zou vanuit de Greenport wel gestimuleerd kunnen worden."

Trek mensen naar je bedrijf

"Scholing vind ik ook super belangrijk. Twee maanden geleden waren er 70 studenten op het bedrijf in het kader van de Innovatieklas. Ik heb ze rondgeleid en ze laten zien dat de sector een hightech sector is. We moeten mensen naar onze bedrijven blijven trekken om ze een reëel beeld te kunnen geven wat het vak inhoudt. Dat is ook de reden dat ik meedoe aan Kom in de Kas. Dit jaar zet ik de deuren weer open op 31 maart en 1 april. Dat heb ik in 1992 en 2002 ook gedaan. Ik wil graag laten zien waar we mee bezig zijn."

vreeken Amstelveen
(Foto Vreeken Sierteelt - 2012)

Een enkelbloemige Bouvardia plant van Jaap Vreeken, de Royal Daphne Fresco®


Maak gebruik van duurzame arbeid

"Oh ja, duurzaamheid is wat ons betreft niet alleen belangrijk als het gaat om bijvoorbeeld biologische bestrijdingsmiddelen maar ook als het gaat om arbeid. Ik schakel bijvoorbeeld regelmatig de sociale werkplaats in. De medewerkers plakken de zakjes Chrysal op de bloemenhoezen. Men vindt het leuk werk en ik ben erg tevreden. Misschien is dit nog een tip voor andere ondernemers."

Graag uitbreiden

"Er ligt al twee jaar een uitbreidingsplan maar helaas werken de banken niet mee om dat plan ook te kunnen realiseren. Verder doe ik zoveel mogelijk aan marketing. Wij zien de toekomst zonnig tegemoet!" Kijk voor meer informatie over dit bedrijf op: www.vreekenbouvardia.nl

*Bouvardia?

Bouvardia is een geslacht van bloeiende planten in de Rubiaceae familie. Het bevat ongeveer 30 soorten van groenblijvende kruiden en inheemse struiken in het tropisch Amerika. Het geslacht is vernoemd naar Charles Bouvard (1572-1658), arts aan Louis XIII, en de inspecteur van de Jardin du Roi in Parijs.

Greenport Aalsmeer is één van de vijf Greenports in Nederland. In Greenport Aalsmeer werken aan een vitale ruimtelijke en economische toekomst voor de bloemen- en plantensector: de Provincie Noord-Holland, Stadsregio Amsterdam, gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Nieuwkoop, Kaag en Braasem en Uithoorn samen met het bedrijfsleven, vertegenwoordigd door FloraHolland, de Kamer van Koophandel Amsterdam, BloomingBreeders, Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten (VGB), LTO Noord Glaskracht en Naktuinbouw.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.