Bijgewerkt: 4 oktober 2023

JFK Airport Terminal 4 breidt uit

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
11-08-2010

Startsein voor uitbreiding Terminal 4 John F. Kennedy Airport. Internationale terminal wordt hub van Delta Airlines in New York

Vandaag op 11 augustus 2010 heeft de burgemeester van New York, Michael Bloomberg, bekend gemaakt dat de internationale Terminal 4 van John F. Kennedy International Airport, substantieel wordt uitgebreid. De luchthavenautoriteiten van New York en New Jersey zijn dit met Delta Airlines en JFK International Air Terminal LLC (JFKIAT) overeengekomen. JFKIAT is een 100% dochtermaatschappij van Schiphol USA, die Terminal 4 (in mei 2001 geopend) exploiteert en daarover het management voert.

Burgemeester Bloomberg deed de aankondiging tijdens een speciaal voor deze gelegenheid belegde persconferentie in City Hall. Aanwezig bij de persconferentie waren ondermeer Richard Anderson, CEO van Delta Airlines, David Paterson, Gouverneur van New York, Chris Ward, Executive Director van de Port Authority, Camiel Eurlings, Demissionair minister van Verkeer en Waterstaat en Jos Nijhuis en Pieter Verboom, respectievelijk president-directeur en CFO van Schiphol Group.

Delta Airlines wordt na de uitbreiding de grootste klant van Terminal 4. De uitbreiding van Terminal 4 bestaat o.a. uit negen nieuwe internationale gates, extra ruimte voor bagage, douane en grensbeveiligingfaciliteiten. De bouwactiviteiten beginnen eind 2010. De eerste fase wordt naar verwachting in 2013 opgeleverd.

Jos Nijhuis, president-directeur van Schiphol Group: "Schiphol is vereerd dat Delta heeft gekozen voor Terminal 4 als de nieuwe main hub voor haar activiteiten in New York. Delta Airlines is een vooraanstaand lid van de SkyTeam-alliantie. Dankzij deze investering zal zij samen met haar partner Air France-KLM het Noord-Atlantische netwerk verder versterken via de luchthavens van Amsterdam, Parijs en New York. \

Onze toegevoegde waarde als toonaangevend luchthavenexploitant is dat wij zorgen voor een perfect samenspel van de processen die nodig zijn voor een reiservaring van wereldklasse en voor een flexibele en kosteneffectieve dienstverlening aan onze luchtvaartmaatschappijen."

Terminal 4

In 2009 reisden 9,5 miljoen passagiers via Terminal 4. Als 'terminal of choice' zal Terminal 4 behalve aan Delta Airlines haar faciliteiten blijven aanbieden aan andere luchtvaartmaatschappijen.

 "Schiphol is ruim 10 jaar geleden uitgenodigd om haar expertise op het gebied van luchthaveninfrastructuur in te zetten voor de bouw van een nieuwe terminal op JFK International Airport. De bouw was één van de grootste publiek/private projecten in de Verenigde Staten en de eerste keer dat een buitenlandse luchthaven bij de bouw en het beheer van een terminal in de Verenigde Staten is betrokken. Met de investering van Delta in Terminal 4 als de nieuwe main hub voor haar activiteiten in New York geeft zij aan vertrouwen te hebben in het succes van deze terminal", aldus Pieter Verboom, CFO van Schiphol Group.

"JFK International Airport behoort tot de belangrijkste internationale gateways van de Verenigde Staten en wordt daarom een van onze voornaamste hubs. Na meerdere jaren van overleg zijn we verheugd hierover overeenstemming te hebben bereikt met de Port Authority of New York and New Jersey, JFKIAT en Schiphol USA.

Dankzij dit akkoord kunnen we op JFK International Airport inspelen op de behoeften van een van 's werelds grootste en meest competitieve markten voor luchtvaartdiensten in de 21ste eeuw," aldus Richard Anderson, CEO van Delta Airlines tijdens de persconferentie.

Financiering

De uitbreiding van Terminal 4 behelst een investering van 1,2 miljard dollar. Dit bedrag wordt door de Port Authority van New York via uitgifte van obligaties gefinancierd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.